TWITTER, MAIL, SKYPE,FACEBOOK

twitter: @adriaanpauwels
mail: pauwels.bols@gmail.com
skype: adriaan.pauwels
facebook: adriaan pauwels

dinsdag 29 oktober 2013

Gespaard van zware schade.

Het stormweer van de voorbije uren heeft ook in de regio Leuven niet al te lelijk huisgehouden. In Kessel-Lo stortte wel de muur van een leegstaande woning in, maar elders bleef de schade beperkt tot omgewaaide bomen, takken, verkeersborden en hekkens. Gewonden vielen er niet. Dat meldt de Leuvense lokale politie.
De eerste oproepen kwamen rond 05.30 uur binnen en vanaf dan kreeg de politie met de regelmaat van de klok berichten over kleine incidenten door het stormweer. De zwaarste schade werd in Kessel-lo genoteerd, waar een deel van een muur van een leegstaand gebouw in de Platte Lostraat instortte. In de Blijde-Inkomststraat in Leuven vielen stenen van de regenpijp van een studentenhuis in de tuin van de buren, op de Tervuursevest raakte een gevel beschadigd omdat een werklift er enkele keren tegen sloeg en in de Karel Schurmansstraat in Kessel-Lo werd een schoorsteen scheef geblazen.

Elders waren het vooral bomen en takken die voor problemen zorgden, zo onder meer in de Boerenkrijglaan in Kessel-Lo. Op de Aarschotstesteenweg in Kessel-Lo en op de Koning Boudewijnlaan in Heverlee waaide de verkeerssignalisatie dan weer omver. In de Domeinstraat in Kessel-lo kwam een afsluiting van een bouwwerf op het fietspad terecht. Op de Bondgenotenlaan kwamen twee spandoeken die over de weg hingen, los en in de Naamsestraat was het een afdekzeil van een restaurant dat dreigde weg te waaien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten