TWITTER, MAIL, SKYPE,FACEBOOK

twitter: @adriaanpauwels
mail: pauwels.bols@gmail.com
skype: adriaan.pauwels
facebook: adriaan pauwels

donderdag 24 juli 2014

Architect aangesteld voor Prins Regentplein

Sociale bouwmaatschappij Dijledal stelde een architect aan voor een nieuwbouw aan het Prins Regentplein in Kessel-Lo.
De aanstelling kwam er na een openbare aanbesteding. ‘De twee gebouwen die er nu staan worden afgebroken en in de plaats komt er een nieuwbouw,’ vertelt Erik Thora, directeur van Dijledal. In de nieuwbouw rond het plein zullen zo’n zestig appartementen komen. Een tijdstip voor de start van de werken kan Thora nog niet kwijt. ‘De architect is pas aangesteld. En verder hangen we af van de nieuwe Vlaamse minister voor Wonen en de financiering die zijn kabinet zal voorzien.’ Op de website van Dijledal wordt gewag gemaakt van 2016.

Zeker is dat er plaats is voor een commerciĆ«le activiteit. Momenteel is enkel krantenwinkel Casablanca in de sociale woonblokken gehuisvest. ‘In principe kan deze er blijven, al zal dat niet op dezelfde plaats zijn. De commerciĆ«le ruimte is in het andere gebouw ingeplant’, klinkt het bij Thora.

Daar is uitbaatster van Casablanca An Bervoets blij om. ‘Natuurlijk zouden we hier graag blijven. We zitten hier goed, als enige krantenwinkel in de buurt’, zegt ze. Bervoets was nog niet op de hoogte van de nieuwe plannen. ‘Ik had wel iets gehoord van de buren. Dat we zouden moeten verhuizen naar de andere kant van het plein is geen probleem. Ik had enkel gehoopt dat er meer winkels zouden bijkomen.’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten