TWITTER, MAIL, SKYPE,FACEBOOK

twitter: @adriaanpauwels
mail: pauwels.bols@gmail.com
skype: adriaan.pauwels
facebook: adriaan pauwels

zaterdag 15 september 2012

Wie begroef Ziena (22) vlak naast de E40?






Het lichaam dat donderdag in het Heverleebos naast de E40 werd gevonden, is wel degelijk dat van Ziena Kemous (22), de Belgisch-Marokkaanse dienster uit Kessel-Lo. ‘Ze is met geweld om het leven gebracht', zegt het parket, dat onderzoekt wie de jonge moeder naar het leven stond.
Ziena verdween op donderdag 21juni, nadat ze de hele avond als dienster had gewerkt in Brasserie De Wiering, in het hart van Leuven. Het was pas haar tweede werkdag. Rond 23uur vertrok ze daar. Ze zou naar haar huis gaan in Kessel-Lo, waar ze samen met haar zus Saadia woont.

‘Ze heeft me nog opgebeld', vertelt de zus. Blijkbaar zocht Ziena een lift. Ze had pas een nieuwe auto gekocht, een Volkswagen Golf. Maar omdat ze nog geen nummerplaten had, kon ze er niet mee rijden. ‘Ze zou die avond dan maar te voet naar huis komen, op haar teenslippers', zegt Saadia. ‘Dat zou zo'n 25minuten duren. Maar ze is hier nooit aangekomen. Na een halfuur werd ik ongerust en heb ik haar opgebeld. Ik kreeg geen antwoord...'

Fotomodel en moeder

Op camerabeelden van die avond is te zien hoe Ziena druk telefonerend aan het restaurant vertrekt. Even later zou daar het gsm-signaal verdwijnen. of ze alsnog een lift kreeg, zou nog onderzocht worden.

Sindsdien kwam er geen teken van leven meer van de vrouw. Haar familie gaf haar 'sanderendaags al op als vermist. Een week later verspreidde het Leuvense gerecht een opsporingsbericht, met de vraag om uit te kijken naar Ziena.

Ziena is de dochter van een Marokkaanse vader en een Belgische moeder. Ze groeide op in Wilsele, samen met haar zes zussen en een broer. ‘Ze was een fantastische zus', zegt haar broer Zaïd (29). ‘Ik had een zeer goede band met haar. Ze werkte ook even als fotomodel.'

Begin dit jaar werd Ziena zelf moeder van een zoontje. Met de vader van het kind, de Koerdische A.K., was Ziena niet meer samen. De familie zag met lede ogen aan hoe de relatie tussen de twee vertroebeld was. De man zou op het punt staan om met een andere vrouw te trouwen. Het zoontje wordt opgevangen door een zus van Ziena.

Afgelopen woensdag doorzocht de federale politie het Heverleebos, op de grens van Leuven en Oud-Heverlee. De plek waar haar lichaam gevonden werd, ligt vlak bij de E40. Het ligt niet op de route tussen het restaurant en haar huis. ‘Het lichaam lag begraven', zegt het Leuvense parket. ‘Daarom gaan we uit van misdadig opzet.' Over de doodsoorzaak wilde het parket gisteren geen uitspraken doen.













Geen opmerkingen:

Een reactie posten