Bewoners van de Eenmeilaan in Kessel-Lo haastten zich donderdagavond omstreeks 23 uur naar buiten toen ze een doffe klap hoorden. ‘Eens buiten merkten we een personenwagen op die tegen een boom was gereden aan de overkant van de straat', zegt een buurman.
Na de klap vatte het voertuig, een BMW, meteen vuur. ‘Met de brandblussers van onze eigen wagens hebben we de vlammen geblust en de hulpdiensten verwittigd. Meer konden we niet doen.'
Verplegers probeerden de 23-jarige Kenny Stoffelen uit Wilsele nog te redden, maar moesten hun verwoede pogingen staken. Voor de jongeman kwam alle hulp te laat. Over de omstandigheden van het ongeval bestaat geen duidelijkheid. Het parket stelde een verkeersdeskundige aan die hierover duidelijkheid moet scheppen. Volgens getuigen die onmiddellijk na de feiten ter plaatse waren, miste de onfortuinlijke Stoffelen een flauwe bocht en reed zonder te remmen tegen de boom.
Kenny Stoffelen kwam van het centrum van Leuven waar hij die avond een afspraak had met iemand die hij al een tijdje niet meer had gezien. Kenny was in het verleden portier van café De Colff op de Oude Markt in Leuven en is recent weer aan de slag gegaan als veiligheidsagent bij DMG Security uit Westerlo. Hij was ook als veiligheidscoördinator betrokken bij het Luna Festa festival in provinciaal domein De Halve Maan in Diest. ‘Kenny was een kerel die altijd het compromis zocht zonder zich agressief op te stellen. Je mocht hem altijd iets vragen. We gaan hem missen', besluit een ex-collega.