TWITTER, MAIL, SKYPE,FACEBOOK

twitter: @adriaanpauwels
mail: pauwels.bols@gmail.com
skype: adriaan.pauwels
facebook: adriaan pauwels

woensdag 28 augustus 2013

Zigeuners strijken opnieuw neer aan Delhaize Kessel-Lo


Het grasveld van het Delhaizefiliaal aan de Diestsesteenweg in Kessel-Lo is opnieuw ingepalmd door woonwagenbewoners.
Maandagavond kwamen een twaalftal woonwagens toe op het grasplein, dat net zoals de parking van de supermarkt vrij toegankelijk is vanaf de Diestsesteenweg. De Belgische zigeuners zijn op weg naar een overwinteringsplaats in het zuiden en ze blijven slechts tijdelijk in Kessel-Lo, maar de Leuvense politie gaf de boodschap mee om zo snel mogelijk door te trekken.

Volgens lezer Patrick Staudt :
"De zigeuners die maandagavond zijn neergestreken op het terrein langsheen de Delhaize op de Diestsesteenweg in Kessel-Lo, zijn dinsdagavond al opnieuw vertrokken. 
De wijkinspecteur die in Leuven verantwoordelijk is voor de zigeunergemeenschap langsheen de Dijledreef, had met de bewoners van de twaalf caravans afgesproken dat ze het grasterrein aan de Delhaize zo snel mogelijk zouden verlaten omdat dit absoluut niet geschikt is als verblijfsterrein. De families hadden laten verstaan tot volgende week te willen blijven, maar konden overtuigd worden om sneller door te reizen naar hun winterstandplaats elders in het land. De zigeuners hadden, zoals was overeengekomen, al hun afval in huisvuilzakken van de stad Leuven gestopt en de zakken netjes bij elkaar gezet. 
Het was reeds de vierde keer op korte tijd dat zigeuners het terrein langsheen de Diestsesteenweg inpalmden."

Hartelijk bedankt voor de info Patrick.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten