TWITTER, MAIL, SKYPE,FACEBOOK

twitter: @adriaanpauwels
mail: pauwels.bols@gmail.com
skype: adriaan.pauwels
facebook: adriaan pauwels

donderdag 21 november 2013

CD&V dringt aan op uitbreiding fietsbrug station

De CD&V-afdeling van Kessel-Lo dringt bij de NMBS aan op een snelle realisatie van een fietsbrug over de sporenbundel aan het Leuvense station en meent dat deze hoort aan te sluiten op een nieuw aan te leggen fietspad.
Eerder dit jaar bevestigde de NMBS dat ze met eigen financiering werk zou maken van een fietsbrug over de sporen. De plannen die voorliggen gaan niet uit van een nieuwbouw, wel van een uitbreiding van de voetgangersbrug over de sporen ter hoogte van het seinhuis.

Gezien de spoorwegmaatschappij afziet van haar plannen om het bestaande seinhuis uit te breiden of te verhogen, is er de technische mogelijkheid om een schuine tweetrapshelling aan te leggen richting passerelle.

Paul Van Aelst, woordvoerder van de NMBS-Holding, bevestigt dat de werken nog eind dit jaar starten, maar kan nog geen exacte startdatum geven.

Peter Van Rompuy van CD&V Kessel-Lo stuurt alvast aan op een snelle realisatie van de fietsbrug. ‘De fietsbrug kan een doorlopende en veilige fietsroute vormen van Kessel-Lo naar het centrum van Leuven, over de sporen. Alleen hoort de brug daarvoor aan te sluiten op een fietspad in de berm tussen het Van Overstraetenplein en het onderliggende fietspad langs de Tiensevest’, aldus Van Rompuy.

CD&V hoopt dat de werken volgend jaar worden afgerond; de NMBS rekent op negen maanden werktijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten