TWITTER, MAIL, SKYPE,FACEBOOK

twitter: @adriaanpauwels
mail: pauwels.bols@gmail.com
skype: adriaan.pauwels
facebook: adriaan pauwels

dinsdag 26 november 2013

Gewijzigde verkeerssituatie op campus Gasthuisberg

Vanaf maandag 2 december start een nieuwe fase in de herinrichting van de hoofdtoegang van campus Gasthuisberg (UZ Leuven) en verandert de verkeerssituatie op de campus en de toegangswegen opnieuw.
  • Het verkeer zal opnieuw via de Leuvense 'buitenring' rechtstreeks de campus kunnen binnenrijden.
  • Het busverkeer zal op de binnenring linksaf kunnen slaan om rechtstreeks campus Gasthuisberg binnen te rijden.
  • De Van Waeyenberghlaan wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer tot het zomers bouwverlof (1 juli 2014).

Op- en afritten en rotonde afgewerkt

Sinds februari 2013 legde een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de op- en afritten vanuit en naar Gasthuisberg van de Leuvense buitenring (de 'buitenkant' van de ring waarop het verkeer in tegenwijzerzin rond de stad rijdt) aan. Tegelijkertijd legde hij de nieuwe weginfrastructuur aan op en rond de rotonde 'Het Teken'. Omdat de op- en afrit nu helemaal afgewerkt zijn, kan het verkeer dat bijvoorbeeld van de E314 komt, vanaf 2 december opnieuw de campus binnenrijden via de Brusselsesteenweg (N2) en de hoofdtoegang.

Van Waeyenberghlaan afgesloten

Omdat ze de komende maanden heraangelegd zal worden, zal de Van Waeyenberghlaan afgesloten worden voor gemotoriseerd verkeer. Dat betekent dat het verkeer dat van op de binnenring Gasthuisberg wil binnenrijden, nog altijd via de Tervuursesteenweg (N3) zal moeten rijden.. Ook de buslijnen van De Lijn tussen UZ Leuven en het centrum zullen moeten omrijden. De bussen komende van het centrum doen dit via de Groefstraat om dan via de nieuwe doorsteek de ziekenhuissite in te rijden. De bussen komende van het ziekenhuis rijden de ring op en zetten dan via de Tervuursestraat hun traject verder.

Veel verbeteringen gebundeld in één project

Naast de efficiëntiewinst die het openbaar vervoer maakt met de herinrichting, was de verbetering van de verkeersveiligheid de belangrijkste doelstelling van de bouwheren (UZ Leuven en AWV). In het kader van de herinrichting wordt niet alleen de fietsinfrastructuur op de campus veiliger gemaakt, ook de oversteekplaatsen voor fietsers worden veiliger. De fietsers die op de ring rijden en het verkeer dat campus Gasthuisberg binnen- en buitenrijdt kruisen, zullen daardoor voortaan veilig kunnen oversteken. Een verandering die minder zichtbaar is voor een gewone weggebruiker, is de verbetering die de waterhuishouding van de campus ondergaan heeft. Er werden tussen de toegangswegen en de rotonde immers spaarbekkens aangelegd, die bij regenweer overtollig water zullen opvangen.
Bron: Politie Leuven/Wegen en Verkeer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten