TWITTER, MAIL, SKYPE,FACEBOOK

twitter: @adriaanpauwels
mail: pauwels.bols@gmail.com
skype: adriaan.pauwels
facebook: adriaan pauwels

woensdag 20 november 2013

Rampoefening in Park Inn Hotel



Een virtuele uitslaande brand in het Park Inn Hotel aan de Martelarenlaan in Kessel-lo was de aanleiding voor een grootscheepse oefening van het gemeentelijk rampenplan.
De noodsituatie-in-scène kwam er op vraag van het Park Inn Hotel zelf, dat de procedure in eigen huis op punt wilde stellen. Nadat op dinsdagmorgen omstreeks 10 uur alarm werd geblazen voor een uitslaande brand, werd onder leiding van burgemeester Louis Tobback (SP.A) en een coördinatiecomité het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. Het snerpende brandalarm was het sein voor 125 gasten om het hotel te verlaten en zich te laten evacueren naar het nabijgelegen Ibis-hotel. ‘De aanzet van het Park Inn Hotel vormde een ideaal oefenmoment voor de eigen diensten’, zegt woordvoerder Marc Vranckx van de Leuvense politie. ‘Na overleg trad het gemeentelijk rampenplan in werking, waardoor niet alleen een crisisopvangcentrum werd opgericht voor de hotelgasten in het sportcomplex van Kessel-Lo, maar ook verschillende telefonische noodlijnen voor bevolking en familieleden bemand werden.’

Tussen 11 uur en 11.30 uur werd de Martelarenlaan volledig afgesloten voor alle verkeer tussen de Diestsesteenweg en de Tiensesteenweg. Vanaf 11.50 uur was de hotelsite opnieuw bereikbaar. ‘De betrokken diensten evalueren nu samen de oefening en de samenwerking. Zo proberen we nog beter voorbereid te zijn op reële noodsituaties’, zegt Vranckx.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten