TWITTER, MAIL, SKYPE,FACEBOOK

twitter: @adriaanpauwels
mail: pauwels.bols@gmail.com
skype: adriaan.pauwels
facebook: adriaan pauwels

dinsdag 14 januari 2014

De Lijn vernieuwt Brugberg mét fietspad

Een vernieuwd fietspad langs de Brugbergweg is een zegen voor de dagelijkse stroom aan fietsers tussen Leuven en Kessel-Lo.

De invulling van het spoorwegplateau aan de Eénmeilaan begint stilaan vorm te krijgen, nu de stad Leuven en De Lijn een samenwerkingsovereenkomst hebben afgesloten voor de Brugberg. Een verbindingsweg met fietspad vormt een nieuwe schakel in Leuven-Noord.
Het meest in het oog springende projectgebied van het totaalplan Leuven-Noord is het grauwe en onbenutte spoorwegplateau op grondgebied Kessel-Lo en Wilsele, ingesloten tussen de sporenbundel en de Eénmeilaan.

Het gebied is sinds het begin van de jaren 1990 onderwerp van politieke speculatie, maar de afgelopen jaren tekenden de stad Leuven, de KU Leuven, De Lijn Vlaams-Brabant en grondbeheerder NMBS definitieve krijtlijnen uit.

De Lijn verplaatst zijn stelplaats van de Vuurkruisenlaan naar het plateau, de KU Leuven wordt met zekerheid genoemd als partner voor het wetenschapspark aan de noordzijde en de NMBS investeert zelf onder meer in een pendelparking met een directe verbinding op het Vuntcomplex.

Het busverkeer zal aansluiting vinden op het kruispunt van de Vuurkruisenlaan via de Brugbergweg, waarvoor de werkzaamheden in de zeer nabije toekomst van start kunnen gaan. Via een samenwerkingsovereenkomst met De Lijn Vlaams-Brabant staat de stad Leuven een vernieuwing toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten