TWITTER, MAIL, SKYPE,FACEBOOK

twitter: @adriaanpauwels
mail: pauwels.bols@gmail.com
skype: adriaan.pauwels
facebook: adriaan pauwels

vrijdag 21 februari 2014

Boete voor beschonken dame met hondje op de scooter

Een 45-jarige vrouw uit Kessel-Lo moest zich voor de Leuvense strafrechter komen verantwoorden nadat ze op 13 september 2013 in Kessel-Lo in beschonken toestand met de scooter had gereden en een bloedproef had geweigerd.
Ze was die dag al eerder met de brommer gevallen en bloedde aan het rechteronderbeen. Buurtbewoners konden voorkomen dat ze nog verder reed en meer schade aanrichtte. Monique N. werd opgemerkt omdat ze besmeurd met bloed en modder op haar bromfiets probeerde te rijden terwijl ze ook haar hondje bijhad.

Het openbaar ministerie vorderde twee maanden rijverbod. ‘U zag er nogal uit’, sprak de politierechter. ‘Als mensen op straat u al moeten tegenhouden om verder te rijden, is het al ver gekomen.’

‘Als je zat bent, weet je niet meer wat er gebeurt’, antwoordde de beklaagde van Afrikaanse origine. De vrouw meldde dat het hondje er amper iets aan had overgehouden.

De rechter veroordeelde de vrouw tot twee maanden rijverbod, 1.200 euro boete voor de helft met uitstel over drie jaar. Ze moet medische en psychologische proeven afleggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten