TWITTER, MAIL, SKYPE,FACEBOOK

twitter: @adriaanpauwels
mail: pauwels.bols@gmail.com
skype: adriaan.pauwels
facebook: adriaan pauwels

woensdag 19 februari 2014

Xander en Alexander koken in de keuken van Sofie


Xander Gentens (9) uit Linden en Alexander Herremans (9) uit Kessel-Lo teelden hun eigen witloof en Sofie Dumont maakte er een lekker gerecht van.
De dienst Land- en tuinbouw van Vlaams-Brabant verdeelde 1.000 witloofboxen aan basisscholen. Deze boxen bevatten teeltpakketten met witloof, waarmee de kinderen op speelse wijze witloof leren telen in de klas. Twee van deze kinderen zijn de jongens Xander en Alexander. Ze hebben met hun klas, het vierde leerjaar van de Abdijschool in Vlierbeek, deelgenomen aan de witloofboxactie en hebben dus hun eigen witloof gekweekt.
Daar stopte het echter niet voor deze twee jongens, want ze kwamen met hun witloofboxen ook langs in het televisieprogramma 'De Keuken van Sofie'. In de uitzending van woensdag 19 februari 2014 brengen ze twee witloofboxen mee naar Sofie, en leggen uit hoe het telen in zijn werk is gegaan. Ze vragen aan Sofie om met hun eigen gekweekt witloof een lekker gerecht te maken. Het werd stoemp met een boerenbrochette en een krokante witloofsalade.
De opname vond 3 weken geleden plaats. De jongens zijn diep onder de indruk van het hele gebeuren. 'We waren erg zenuwachtig en vroegen ons af wat Sofie zou maken met witloof, een groente die toch door niet zo veel kinderen gegeten wordt', zeggen de jongens. 'Maar ze maakte er een lekker gerecht mee. We vonden de opnames heel spannend en leuk. We weten nu hoe alles in zijn werk gaat bij televisieopnames, misschien gaan we later zelf wel voor televisie werken. We waren ook heel trots dat we naast Sofie in de keuken mochten staan. Het is echt een super lieve', zeggen Xander en Alexander.
De jongens zijn woensdagavond te zien in de Keuken van Sofie om 18 uur op VTM.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten