TWITTER, MAIL, SKYPE,FACEBOOK

twitter: @adriaanpauwels
mail: pauwels.bols@gmail.com
skype: adriaan.pauwels
facebook: adriaan pauwels

dinsdag 27 mei 2014

Kleuter- en basisschool Heffel in Kessel-Lo krijgt ‘Deze school meent het’-titel





De trekkersgroep FairTradeGemeente Leuven reikte zaterdag de titel ‘Deze school meent het’ uit aan kleuter- en basisschool Heffel. De school verdient deze titel voor haar sterk engagement voor eerlijke handel.
Bovendien was er zaterdag schoolfeest in Heffel en dat stond eveneens in het teken van fair trade, een geschikter moment om de titel uit te reiken was er dus niet.  Op het schoolfeest was een standje van Oxfam-Wereldwinkels, een fototentoonstelling over eerlijke handel, een fotocollage van alle dingen die de leerlingen gedaan hebben rond eerlijke handel en een reuzengroot fairtradelogo.

Andere fairtrade-activiteiten

Elke klas van Heffel, van de eerste kleuterklas tot en met het zesde leerjaar, volgde het voorbije jaar een workshop over eerlijke handel die begeleid werd door Maya Honing of Oxfam-Wereldwinkels. De school werkte in de klassen rond eerlijke handel en nam tijdens de Week van de Fair Trade ook nog eens deel aan de ‘Smeer Ze!’-actie.

‘Deze school meent het’-titel

Mevr. Soetkin Vanbeselaere, educatief medewerker Oxfam-Wereldwinkels regio Leuven:  'Met de hand op het hart kan ik zeggen dat Heffel het écht meent met eerlijke handel. De hele school was het voorbije jaar veel met fair trade bezig en zette  zelfs haar schoolfeest in het teken van eerlijke handel. De trekkersgroep van FairTradeGemeente Leuven was het er dan ook snel over eens dat Heffel deze titel méér dan verdient. Het is een erkenning voor de inspanningen die de school leverde, en tegelijkertijd een kleine aanmoediging voor de toekomst. Hopelijk werkt het ook aanstekelijk naar andere scholen in het Leuvense.'

Mevr. Denise Vandevoort, schepen van cultuur, deeltijds kunstonderwijs, gelijke kansen, diversiteit en Noord-Zuidwerking van de stad Leuven:  'Ik ben tevreden dat eerlijke handel lééft in Leuven. Leuven is al acht jaar onafgebroken FairTradeGemeente, en dat is mee dankzij inspanningen zoals we die in Heffel zien. Het stadsbestuur kiest zelf ook voor eerlijke handel en zal zich er binnen de FairTradeGemeente-campagne voor blijven inzetten. We kijken ook naar het bredere plaatje, zoals naar lokale duurzame voeding, maar met onze fairtrade-aankopen maken we in het Zuiden mee het verschil. Daar ben ik van overtuigd, en Heffel volgens mij ook.'



Geen opmerkingen:

Een reactie posten