TWITTER, MAIL, SKYPE,FACEBOOK

twitter: @adriaanpauwels
mail: pauwels.bols@gmail.com
skype: adriaan.pauwels
facebook: adriaan pauwels

dinsdag 10 december 2013

Gewapende mannen overvallen nachtwinkels


Kumar Raj uit Lubbeek, de uitbater van een nachtwinkel op de Diestsesteenweg in Kessel-Lo, werd in een maand tijd al twee keer slachtoffer van een brutale overval.

De politie heeft vier jonge mannen opgepakt op verdenking van twee gewapende overvallen op nachtwinkels op de Diestsesteenweg in Kessel-Lo (Leuven) en in Linden (Lubbeek) in de nacht van zaterdag op zondag.
Bij een van de overvallen raakte de uitbater gewond. Minstens één verdachte wordt nog opgespoord.

Een van slachtoffers van de brutale raid was Kumar Raj (47) uit Lubbeek. De uitbater van een nachtwinkel op de Diestsesteenweg in Kessel-Lo zat zaterdagnacht nietsvermoedend achter zijn kassa toen plots vijf gemaskerde mannen binnen stormden.‘Een van hen riep: kassa! geld! geld!’, vertelt Kumar. ‘Ik dacht even dat het om een grap ging, maar nog voor ik goed en wel recht stond, klopten ze met metalen staafjes op mijn hoofd. Een van hen had een soort vuurwapen bij. Ze graaiden sigaretten mee, stalen geld en probeerden vervolgens de kassa mee te nemen. Dat lukte niet. Door het lawaai kwamen de klanten van het café aan de overkant kijken wat er gaande was. Daarop sloegen de overvallers op de vlucht’, aldus Kumar Raj. De uitbater bloedde hevig aan het hoofd en moest worden verzorgd. Raj werd op 3 november ook al brutaal overvallen. Toen gingen de daders aan de haal met zo'n 8.000 euro aan sigaretten, 3.000 euro aan telefoonkaarten en 500 euro cash. ‘Ben ik bang geworden? Tja, wat kan je doen? De zaak sluiten en er mee stoppen is geen optie’, besluit hij.

Tweede overval

De overvallers sloegen diezelfde nacht ook toe in de nachtwinkel op de hoek van Jan Davidtsstraat met de Diestsesteenweg, op de grens van Linden met Kessel-Lo. Hier werd de uitbater bedreigd met een stroomstootwapen. Er volgde een schermutseling en de dieven gingen aan de haal met geld, sigaretten en snoepgoed. De daders sloegen met de fiets op de vlucht.

De politie kwam vier verdachten snel op het spoor. Ze werden op verschillende locaties ingerekend. Een van hen moest even naar het ziekenhuis. In zijn pogingen om te ontsnappen aan de politie was hij ten val gekomen. Twee meerderjarigen, één 18-jarige en één 19-jarige man uit Leuven en twee minderjarige kompanen, twee 16-jarige jongens, respectievelijk uit Hasselt en Boortmeerbeek, werden opgepakt. Een vijfde verdachte wordt nog opgespoord.

‘De twee meerderjarigen zijn door de onderzoeksrechter aangehouden en worden beschuldigd van diefstal met geweld. Ze zijn opgesloten in de gevangenis. De minderjarige uit Hasselt werd ter beschikking gesteld van het parket van Hasselt. De minderjarige uit Boortmeerbeek werd aan de Leuvense jeugdrechter toegewezen en is geplaatst in een instelling’, aldus Sarah Callewaert van het Leuvense parket. De vier verdachten zijn geen onbekenden voor de politie. Ze pleegden in het verleden al kleinere diefstallen. De politie onderzoekt nu of de jongeren ook in verband gebracht kunnen worden met de gewapende overval op het Ibis Budget Hotel aan de Martelarenlaan in Kessel-Lo in de nacht van 30 november op 1 december.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten