TWITTER, MAIL, SKYPE,FACEBOOK

twitter: @adriaanpauwels
mail: pauwels.bols@gmail.com
skype: adriaan.pauwels
facebook: adriaan pauwels

donderdag 5 december 2013

Zonder kraantjeswater na breuken in leiding


Twee breuken in de waterleiding langs de Lange Lo-straat, op de grens van Pellenberg en Kessel-lo, zorgen voor heel wat problemen.
Het waterleidingsnet op het grondgebied van de gemeente Lubbeek blijft problemen hebben. Nadat half september een buis het begaf in de Lemingstraat gebeurde nu hetzelfde in de Lange Lostraat. De watertoren liep nu niet leeg, maar de omwonenden zitten wel enkele dagen zonder kraantjeswater.

Volgens de aannemer die de dringende herstellingswerken uitvoert, gaat het over oude leidingen die volledig versleten zijn. Zolang de buizen dus niet vervangen worden, zullen ze voor problemen blijven zorgen. ‘Bijna twee weken geleden spoot het water plots vijf meter hoog. De Watergroep kwam ter plaatse en dichtte de leiding. Amper gedicht gebeurde hetzelfde enkele meters verderop. Ook daar werd meteen ingegrepen, maar er waren wel opnieuw problemen bij de waterbevoorrading’, valt er te horen bij de bewoners van de Lange Lostraat.

De aannemer legt momenteel de laatste hand aan het herstellen van het wegdek want ook op de plaats van het tweede lek werd de grond weggespoeld. Over een paar dagen moet het probleem (voorlopig) opgelost zijn. Volgens schepen Paul Duerinckx (CD&V) plant de gemeente geen ingrepen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten