TWITTER, MAIL, SKYPE,FACEBOOK

twitter: @adriaanpauwels
mail: pauwels.bols@gmail.com
skype: adriaan.pauwels
facebook: adriaan pauwels

zaterdag 28 juni 2014

Aanbestedingsprocedure Lolanden loopt

In de woonwijk Lolanden in Kessel-Lo, waar sociale huisvestingsmaatschappij Dijledal nieuwe woonblokken bouwt, komt eindelijk vordering in de zaak.
‘De bouwvergunning werd op 4 april geleverd. De aanbesteding loopt nog tot 26 augustus’, zegt Herwig Beckers, de voorzitter van Dijledal (CD&V). ‘Daarna hebben we honderd dagen om een aannemer aan te stellen. Als die start, moeten de twee woonblokken uit de eerste fase, met een 120-tal appartementen, er binnen de twee jaar staan. In de tweede fase komt er nog eens een 100-tal appartementen bij.’ Tijdens de sloop van de oude sociale woonblokken werd asbest aangetroffen. ‘Dat heeft ons een jaar vertraging gekost’, aldus Beckers. De appartementen staan dus langer leeg dan gepland. ‘Maar alle oorspronkelijke bewoners kregen elders een woning. Zij die nu in een nieuwbouw of gerenoveerd pand wonen, blijven daar in principe. Alleen wie nog in een oud gebouw zit, kan kiezen om terug naar Lolanden te verhuizen of om in zijn huidige woonst te blijven. De overgebleven appartementen worden volgens de gewone procedure toegewezen.’

In de zomer van 2011 maakte Dijledal het plan bekend om de hele site onder handen te nemen en te kiezen voor sloop en nieuwbouw in de plaats van renovatie. De blokken zouden plaats maken voor nieuwe gebouwen, goed voor 227 woningen en gemeenschapsvoorzieningen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten