TWITTER, MAIL, SKYPE,FACEBOOK

twitter: @adriaanpauwels
mail: pauwels.bols@gmail.com
skype: adriaan.pauwels
facebook: adriaan pauwels

zaterdag 30 augustus 2014

Laatste pinten in café Pie De Nijper

Benny Dierickx (rechts) van Pie De Nijper met zijn barman Michael Apers. - Foto Vertommen

Vandaag kan je voor de laatste keer aan de toog gaan hangen in café Pie De Nijper langs de Holsbeeksesteenweg in Kessel-Lo. Met de gedwongen sluiting verdwijnt er zo opnieuw een legendarisch Leuvens volkscafé.
Café Pie De Nijper was 90 jaar lang een begrip in het Leuvense, maar omdat het contract met brouwerij AB Inbev niet werd verlengd en de nieuwe eigenares al een bouwaanvraag heeft ingediend voor de komst van zes appartementen is uitbater Benny Dierickx genoodzaakt om de deuren te sluiten. "Ik wou nog jaren doorgaan, maar er zit nu niets anders op om te stoppen", zegt Benny die het café 27 jaar geleden overnam. "Het is vooral erg voor mijn vaste klanten. Het is hier al een serieus drama geweest, want de meeste mensen weten niet waar ze nu nog hun pint kunnen gaan drinken."

Om de laatste openingsdag in schoonheid af te sluiten, zal Benny wel voor een passende afsluiter zorgen. "De Holsbeeksesteenweg wordt voor een groot deel afgesloten zodat we tafels kunnen buitenzetten en er ook muziekgroepjes kunnen optreden zoals Elvis-imitator en schlagerzanger Kris Aron (bekend van zijn eigenzinnige OHL-versie van 'Sweet Caroline', red.). Ook alle dj's die ooit in het café hebben gestaan, maken opnieuw hun opwachting. Voor de kinderen komt er een goochelaar langs en buiten zullen we speenvarkens bakken. Om 20 uur volgt er dan weer een optreden van harmonie de Volharding uit Kessel-Lo. Het belooft trouwens een lange nacht te worden, want ik zal pas sluiten wanneer alle vaten leeg zijn. Daarom geef ik ook alle straffe biertjes weg aan twee euro en maken we er met z'n allen een prachtig slotfeest van." (KHK)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten