TWITTER, MAIL, SKYPE,FACEBOOK

twitter: @adriaanpauwels
mail: pauwels.bols@gmail.com
skype: adriaan.pauwels
facebook: adriaan pauwels

dinsdag 12 augustus 2014

Superflitspaal van onze regio staat langs Tiensesteenweg

Laetitia Basic ziet de flitspaal voor haar deur 's avonds vaak flitsen. - Foto Vertommen
Foto Vertommen

Maar liefst 28 keer per dag flitst de paal, die op de Tiensesteenweg in Kessel-Lo ter hoogte van de Meerdaelboslaan ligt. "Het is hier soms een disco 's avonds met al die flitsen", zeggen de buurtbewoners.
In heel Vlaanderen doet enkel de flitspaal in de Rooigemlaan in Gent beter, met 38 keer flitsen per dag. Volgens buurtbewoonster Laetitia Basic helpt de flitspaal op de Tiensesteenweg wel degelijk om de bestuurders hun snelheid in te perken: "Aan de overkant staat geen flitspaal en daar rijden ze veel sneller. Iets verder aan de overkant staat er dan wel weer één maar die werkt niet. Een flitspaal geeft je toch een gevoel van veiligheid."

"Dat die paal 28 keer per dag flitst, verbaast mij niet", gaat Laetitia verder. "Als ik 's avonds in de keuken sta, is het de ene flits na de andere." Buurvrouw Hilde Vanden Eynde bevestigt dat. "Het is hier soms net een discotheek." Dat wil niet zeggen dat er veel ongevallen gebeuren. "Maar toch is het hier gevaarlijk voor fietsers, hoewel het een rechte baan is. Ik word bijna elke morgen omvergereden als ik met de fiets op het fietspad wil rijden door mensen die een parkeerplaats zoeken."

Over het succes van de flitspaal zijn beide dames het roerend eens. "Dat er zoveel geflitst wordt, is soms wel eens ambetant maar uiteindelijk is het een goede zaak."

Volgens Laetitia is het succes van de flitspaal te verklaren door de ligging. "Hij staat net bij het binnenrijden van de bebouwde kom. Bovendien kan je hem nauwelijks zien, want hij is verstopt achter een boom. Het is trouwens een van de weinige flitspalen waar steeds een camera inzit. En aangezien er zoveel mensen geflitst worden, zal dat wel zo blijven."
(ADPW)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten