TWITTER, MAIL, SKYPE,FACEBOOK

twitter: @adriaanpauwels
mail: pauwels.bols@gmail.com
skype: adriaan.pauwels
facebook: adriaan pauwels

vrijdag 21 juni 2013

Gerecht houdt reconstructie moord op Ziena Kemous

   

AGENTEN ACTIEF OP KESSELBERG EN IN HEVERLEEBOS




Het Leuvense gerecht heeft gisteren op twee plaatsen in Leuven een reconstructie gehouden in het kader van het gerechtelijk onderzoek naar de moord op de 22-jarige Ziena Kemous uit Leuven.
In de voormiddag waren de speurders actief op de Kesselberg in Kessel-Lo. Later op de dag werd het onderzoek gevoerd in het Heverleebos in de buurt van de E40 in Heverlee. De politie sloot gisterochtend de omgeving van de Kesselberg af. De toegangen van de steile Koningsstraat werden langs de Bergstraat en aan de andere kant langs de Hulsbergweg/Herenbergstraat afgesloten. Ruiters van de cavalerie van de federale politie patrouilleerden in de omgeving en een helikopter hing geruime tijd in de lucht om de site te observeren en alles te beveiligen.

Ex-vriend

Ziena Kemous verdween op 21 juni 2012 toen ze van haar werk in het centrum van Leuven naar huis ging. Een week na haar verdwijning verspreidde het Leuvense parket een opsporingsbericht, maar dat leverde geen resultaat op. De jonge vrouw werd op 13 september dood gevonden in Heverleebos langs de E40. Al snel kwam de ex-vriend van Ziena in beeld bij de speurders. Hij is de vader van haar kind, maar was volgens zijn religie voorbestemd om met een andere vrouw te trouwen. Daarna volgden nog drie andere aanhoudingen.

Het parket onderzoekt welk aandeel de verscheidene verdachten hebben gespeeld in de moord op de jonge vrouw. Dat er plots ook in Kessel-Lo onderzoeksactiviteiten zijn, is volgens Sarah Callewaert van het Leuvense parket het gevolg van bevindingen uit het onderzoek. ‘Uit het dossier waren er aanwijzingen dat de strafbare feiten in Kessel-Lo waren gebeurd. Daarom was het nodig om dat daar te onderzoeken.’ Het heeft er alle schijn van dat de jonge vrouw in het bos op de Kesselberg is omgebracht.

De speurders zakten gistermiddag af naar het Heverleebos waar het begraven lichaam van de jonge moeder op 13 september 2012 werd ontdekt. ‘Het was de bedoeling dat de vier verdachten die bij de zaak betrokken zijn, aanwezig waren. Of dat het geval was, heb ik nog niet van de onderzoeksrechter vernomen’, zegt Callaewaert van het parket van Leuven. In het onderzoek zitten vier verdachten al enkele maanden in voorhechtenis. Twee dagen na de ontdekking van het lichaam werden Ahmet K., de 19-jarige ex-vriend van de jonge vrouw, en een vriend van K. opgepakt en aangehouden. Korte tijd later volgden de arrestaties van B.K., een neef van Ahmet K., en een vierde man. De Leuvense raadkamer en de Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling hebben die aanhoudingen sindsdien systematisch verlengd. De speurders gaan ervan uit dat Ziena Kemous om het leven gebracht zou zijn omdat ze een kind had van Ahmet K. Dat zou zijn huwelijk met een ander meisje in de weg gestaan hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten