TWITTER, MAIL, SKYPE,FACEBOOK

twitter: @adriaanpauwels
mail: pauwels.bols@gmail.com
skype: adriaan.pauwels
facebook: adriaan pauwels

zaterdag 22 juni 2013

Rijverbod na avondje stappen met de baas

Een 31-jarige man uit Kessel-Lo werd vrijdag op de Leuvense politierechtbank veroordeeld tot twee maanden rijverbod en 1.200 euro boete, waarvan de helft met uitstel over drie jaar.
De beklaagde had met zijn wagen in Kessel-Lo een scherpe bocht gemist en was tegen een paaltje gereden. Een ademtest wees uit dat hij 2,1 promille alcohol in het bloed had en dus dronken reed.

De procureur des Konings vroeg 75 dagen rijverbod omdat de man in dronken toestand achter het stuur zat. ‘Mijn cliĆ«nt prijst zich gelukkig dat het zo afliep. Hij is geen regelmatige drinker, dit betreft slechts een eenmalig feit. Ik vraag om een beperkt rijverbod uit te spreken’, vroeg de raadsman van beklaagde S.S. Deze verklaarde dat hij die avond op 8 december 2012 uit was geweest met zijn baas, waarna hij achter het stuur was gekropen. ‘Een schone baas die u hebt’, merkte de politierechter kritisch op. ‘Ik heb er spijt van en heb sindsdien geen druppel alcohol gedronken’, sprak de beklaagde.

De rechter veroordeelde de man uit het Leuvense uiteindelijk tot het rijverbod en de boete omdat hij dronken reed en zijn auto niet onder controle had. De dertiger moet medische en psychologische testen met succes afleggen vooraleer hij terug met de wagen mag rijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten