TWITTER, MAIL, SKYPE,FACEBOOK

twitter: @adriaanpauwels
mail: pauwels.bols@gmail.com
skype: adriaan.pauwels
facebook: adriaan pauwels

dinsdag 29 april 2014

Toekomst Martelarenlaan definitief

De Leuvense gemeenteraad heeft gisteren het ruimtelijk uitvoeringsplan van de Martelarenlaan in Kessel-Lo definitief vastgelegd.
In de mate van het mogelijke werd er rekening gehouden met de 81 bezwaarschriften die tegen de plannen werden ingediend. Als alles goed gaat, start Leuven in de loop van volgend jaar met de aanleg van een groot park ter hoogte van de Martelarenlaan en met de hertracering van de weg. Die komt meer richting de sporen te liggen, voor de huizen blijft er enkel een ventwegje over voor plaatselijk verkeer. "Eén jaar geleden hebben we het ruimtelijk uitvoeringsplan voorlopig vastgelegd", zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Carl Devlies (CD&V). "Naar aanleiding daarvan liep er een openbaar onderzoek dat 81 bezwaarschriften opleverde. Die bezwaren hadden vaak te maken met mobiliteit. Daarom besloten we met de buurtbewoners samen te zitten en te luisteren naar hun voorstellen. In mei volgt er een nieuwe sessie. Andere indieners vroegen extra parkeerplaatsen voor de buurt, iets waar we trouwens niet op in konden gaan. Nog anderen zagen de verschuiving van het parkgebouw niet zitten. Maar die verschuiving is er net gekomen om het kruispunt van de Martelarenlaan met de Tiensesteenweg veiliger te kunnen maken."

"Normaal zou men moeten juichen met dit plan", zegt burgemeester Louis Tobback (sp.a). "Het verkeer wordt voor de deur van de mensen weggehaald. Maar er zal wel weer iemand klagen over het verdwijnen van een parkeerplaats in zijn buurt en naar Raad van State en de Raad voor Vergunningenbetwistingen stappen. En dan zijn we nog niet thuis." (KBH)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten