TWITTER, MAIL, SKYPE,FACEBOOK

twitter: @adriaanpauwels
mail: pauwels.bols@gmail.com
skype: adriaan.pauwels
facebook: adriaan pauwels

zaterdag 20 december 2014

37 maanden voor Somalische die ex-partner neerstak in 't Aambeeld

Op de correctionele rechtbank in Leuven heeft een 33-jarige vrouw uit Somalië gisteren 37 maanden cel gekregen voor een poging doodslag op haar ex-minnaar. Na een uit de hand gelopen ruzie in café 't Aambeeld in Kessel-Lo diende Farah A. in de zomer van vorig jaar verschillende messteken toe aan een man uit Wezemaal.
De feiten speelden zich af op woensdagavond 19 juni in het café langs de Diestsesteenweg in Kessel-Lo waar de toen 31-jarige Farah A. zich al een ganse namiddag te goed had gedaan aan de drank. Toen haar ex-minnaar S. D.S. omstreeks 20u 's avonds de kroeg binnenkwam, sloegen de stoppen bij de vrouw door en begon ze de man te bewerken met een steekvoorwerp. Toen de agenten ter plaatse kwamen, merkten ze het bloedende slachtoffer op. De man had zware verwondingen in de borststreek en hals. Hij verkeerde even in levensgevaar en was lange tijd werkonbekwaam. Na het incident verklaarde de vrouw dat ze een nagelvijl in de hand had toen de man het café binnenkwam, maar verder kon ze zich niets meer herinneren. Uit het vonnis bleek wel dat de beklaagde voor de feiten aan een familielid zou hebben verklaard dat zij het slachtoffer met een mes in de nek zou steken. Volgens het openbaar ministerie leerden de twee elkaar enkele jaren geleden kennen en waren ze bekende gezichten in het uitgaansmilieu van Leuven. Het gewezen koppel kende een knipperlichtrelatie met uitspattingen van drankmisbruik, geweld en veroordelingen.

De 33-jarige vrouw daagde vorige maand zelfs niet op. Ze riskeerde aanvankelijk nog twee jaar cel maar daar deed de strafrechter nog een flinke schep bovenop. Ze veroordeelde de dertiger tot 37 maanden cel en beval haar onmiddellijke aanhouding. "Zij liet vorige keer verstek gaan en er valt te vrezen dat zij zich aan de uitoefeningen van haar straf zal proberen onttrekken" aldus de rechter. (KCL)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten