TWITTER, MAIL, SKYPE,FACEBOOK

twitter: @adriaanpauwels
mail: pauwels.bols@gmail.com
skype: adriaan.pauwels
facebook: adriaan pauwels

dinsdag 2 december 2014

Laatste fase van Kop van Kessel-Lo start begin 2015

De laatste werken aan de Kop van Kessel-Lo, het Park Belle Vue, moeten begin 2015 starten. Het stadsbestuur legt daarom de laatste hand aan de stedenbouwkundige aanvraag voor de herinrichting van het gebied en omgeving.

‘Begin 2015 willen we starten met de aanleg van de nieuwe Martelarenlaan’, zegt schepen van Openbare Werken Dirk Robbeets (SP.A). ‘Door dat eerst te doen blijft de hinder beperkt. Het verkeer zal tijdens de werken gewoon over de huidige Martelarenlaan kunnen blijven rijden. Pas als de nieuwe weg er ligt, zullen we de huidige laan afkoppelen en starten met de aanleg van het park.’

De werken duren zo'n twee jaar. ‘Zodra ze af zijn, zal dat voor de omwonenden een enorme verademing zijn’, zegt Robbeets.

‘In plaats van het drukke verkeer voor hun deur nu krijgen ze een mooi park met fietspaden. Doordat de nieuwe Martelarenlaan dicht tegen de spoorweg komt en ook veel lager dan de huidige weg, zullen ze bijna geen verkeer meer zien. We verwachten ook een duidelijke daling van de geluidshinder.’

Met de aanleg van Park Belle Vue lopen ook de werken aan de Kop van Kessel-Lo eindelijk ten einde. ‘Er zijn daarna alleen nog een paar onafhankelijke projecten, zoals de fietsverbinding met de Abdij van Park. De omgeving van de Martelarenlaan is binnen twee jaar eindelijk volledig vernieuwd’, besluit Robbeets.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten