TWITTER, MAIL, SKYPE,FACEBOOK

twitter: @adriaanpauwels
mail: pauwels.bols@gmail.com
skype: adriaan.pauwels
facebook: adriaan pauwels

vrijdag 28 november 2014

Davidsfonds Blauwput bestaat 110 jaar

Een delegatie van Davidsfonds Blauwput werd ontvangen op het Stadhuis van Leuven. Zij waren er te gast op een feestelijke receptie naar aanleiding van hun 110-jarig bestaan.
Op 26 december 2014 zal het honderd en tien jaar geleden zijn dat de `Alberdingk-Thijmkring Blauwput-Kessel-Lo` werd opgericht. 'Die stichting blijft het dragende kader waarbinnen gewerkt wordt aan het dubbele doel dat Davidsfonds zich gesteld heeft: `Cultuur beleef je samen.' De stichting van de plaatselijke `Alberdingk-Thijmkring Blauwput-Kessel-Lo` was zelf de creatieve echo van de stichting op 15 januari 1875 van het `Davidsfonds`, opgericht door zes van de acht bestuursleden van het Leuvense studentengenootschap `Met Tijd en Vlijt`, samen met nog vijf andere leden. Het toenmalige bestuur deed op de eerste bestuursvergadering van de nieuwe vereniging een oproep aan alle Vlaamse steden en gemeenten om eigen afdelingen op te richten. En zo geschiedde dus ook in Kessel-Lo', zegt Mark Debraekeleer, voorzitter Davidsfonds Blauwput, Kessel-Lo.
Hoofddoel van het Davidsfonds is cultuur naar mensen brengen en mensen naar cultuur brengen waarbij taal, geschiedenis en kunst de 3 pijlers zijn van de werking van de vereniging. De mogelijkheid om elkaar te ontmoeten, te leren kennen, te leren waarderen en te respecteren is hierbij ook niet onbelangrijk. Wie meer wil weten of lid wil worden van het Davidsfonds vindt alle info op de website.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten