TWITTER, MAIL, SKYPE,FACEBOOK

twitter: @adriaanpauwels
mail: pauwels.bols@gmail.com
skype: adriaan.pauwels
facebook: adriaan pauwels

zaterdag 22 november 2014

Twee jaar cel geëist voor vrouw die ex-minnaar probeerde neer te steken

Steekpartij in café 't Aambeeld in Kessel-lo (tekst Spk) - Vertommen

De correctionele rechtbank in Leuven heeft twee jaar gevangenisstraf geëist voor een 33-jarige vrouw uit Somalië voor een poging tot doodslag op haar ex-minnaar. Farah A. diende in de zomer van vorig jaar verschillende messteken toe aan Stefan D.S. na een uit de hand gelopen ruzie in café 't Aambeeld in Kessel-Lo.
De feiten speelden zich af op woensdagavond 19 juni 2013 in het café langs de Diestsesteenweg in Kessel-Lo waar de toen 31-jarige Farah A. zich al een ganse namiddag te goed had gedaan aan de drank.

Toen haar ex-minnaar Stefan D.S. 's avonds de kroeg binnenkwam, sloegen de stoppen bij de vrouw door en begon ze de man te bewerken met een steekvoorwerp. "Het zijn zeer ernstige feiten, want het slachtoffer werd verwond aan de hals, de rug en de borstkas. De man werd nadien met zware verwondingen naar het ziekenhuis gevoerd en verkeerde zelfs even in levensgevaar dus hier is zeker sprake van poging doodslag", aldus de procureur.


Morele schadevergoeding
De verdediging eiste ook nog eens een morele schadevergoeding van 2.500 euro omdat de man lange tijd arbeidsongeschikt werd verklaard. Dat de moeilijke situatie bij het koppel die avond escaleerde, verbaasde de rechter ook niet. "Het koppel kent een rijk verleden van geweld en problemen met alcohol en drugs." De procureur eist op basis van de vastgestelde feiten een gevangenisstraf van twee jaar. De uitspraak volgt op 19 december.

(KHK)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten