TWITTER, MAIL, SKYPE,FACEBOOK

twitter: @adriaanpauwels
mail: pauwels.bols@gmail.com
skype: adriaan.pauwels
facebook: adriaan pauwels

zondag 2 november 2014

Geld voor 'goed doel' bestemd voor eigen zak


Een twintiger uit Schaarbeek werd zaterdag in het provinciaal domein in Kessel-Lo opgepakt toen hij geld inzamelde zogenaamd om zieke kinderen in Somalië te helpen. Het ingezamelde geld was echter bestemd voor eigen zak.

Een van de bezoekers die door de man werd aangesproken, had zo zijn twijfels bij diens eerlijkheid en verwittigde de politie. Een patrouille kon de man aantreffen.

In de broekzak van de verdachte werd een document gevonden waaruit moest blijken dat hij geld inzamelde voor zieke kindjes in Somalië. Ook het document waarop de personen die geld gaven hun handtekening moesten zetten, werd in de broekzak gevonden. Verder had hij nog een foto bij zich van een Afrikaans kindje.

Het 'goede doel' waarvoor de man geld inzamelde, was uiteraard verzonnen. De man gaf toe dat het geld voor hemzelf was omdat hij geen werk en geen centen had. Op de lijst met donateurs stonden 6 handtekeningen met daarnaast een geldbedrag, goed voor in totaal 27 euro. Naam en adres van de personen die geld gaven stonden niet vermeld, zodat de gedupeerden niet konden geïdentificeerd worden. In opdracht van het parket werd het geld in beslag genomen. Er werd pv opgesteld voor oplichting.

Wie in Leuven geld inzamelt voor een goed doel, moet hiervoor toestemming hebben van de stad. Bij twijfel vraag je dan ook de toelating van de stad Leuven te mogen zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten