TWITTER, MAIL, SKYPE,FACEBOOK

twitter: @adriaanpauwels
mail: pauwels.bols@gmail.com
skype: adriaan.pauwels
facebook: adriaan pauwels

vrijdag 31 oktober 2014

Inbraak in Pizza Hut Kessel-Lo

Zaakvoerders Chantal Dufour, Luca en Normand Labrie van de Pizza Hut. - Vertommen

 De inbrekers brachten ook heel wat schade aan de deur toe door ze te forceren. - Vertommen

De kluis werd opengebroken en het geld, een paar duizend euro, werd ontvreemd. - Vertommen

De zaakvoerder van de Pizzahut op het De Becker Remyplein in Kessel-Lo stelde gisteren vast dat er 's nachts was ingebroken. De achterdeur van het pand werd geforceerd met een koevoet of schroevendraaier. De dieven braken de kluis open en gingen er vandoor met de inhoud met een waarde tussen 2.000 tot 3.000 euro.
ANDREAS DE PRYCKER
"De dieven zijn om half vier 's nachts binnengekomen", vertelt zaakvoerder Luca Labrie (25). "Ze waren met z'n tweeën. Ze hebben eerst geprobeerd om langs de voordeur binnen te komen. Hier zijn ook sporen van een inbraakpoging te vinden. Uiteindelijk zijn ze via de appartementen langs de achterkant binnengekomen. Daar zijn ze de trap op geklommen en hebben ze de toegangsdeur geforceerd. Vermoedelijk hebben ze hiervoor een koevoet gebruikt.

De deur en het slot zijn helemaal kapot, die gaan we ook nog mogen vervangen. Die inbrekers hebben hier tot half vijf gezeten. Ze hebben het hele gebouw doorzocht om uiteindelijk de kluis te forceren. Ze hebben die kluis, die werkte met een cijferslot en pinnen, op verschillende plaatsen opengebroken. Gelukkig hebben we camerabeelden van de daders. Zij hebben dan wel geprobeerd de camera te draaien, wij hebben toch enkele beelden van hen opgevangen. De daders droegen allebei een kap. Een van hen had precies een witte schildersoverall aan, terwijl de andere gewoon een pull met een kap droeg. Volgens mij waren de daders eerder eind de twintig. Hopelijk kan de recherche hier iets mee doen. Het is de eerste keer dat in deze zaak wordt ingebroken. Ze bestaat wel nog maar een half jaar, dus echt lang heeft het niet geduurd vooraleer ze ons gevonden hebben", klinkt het bij Luca. Zijn ouders zijn ook de eigenaars van de Pizza Hut in Leuven. Zij zijn speciaal van hun vakantie teruggekomen om hun zoon bij te staan: "Wij waren op vakantie in Zeeland. Als je dan hoort dat er zoiets gebeurd is, sta je snel terug thuis natuurlijk. Wij moeten onze zoon nu toch wat bijstaan, dat is onze plicht", aldus de moeder van Luca.
Grondig onderzoek
De politie heeft alvast aangegeven de zaak grondig te zullen onderzoeken. Het labo kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek. Buurtbewoners die tijdens de nacht van woensdag op donderdag verdachte zaken hebben opgemerkt, wordt gevraagd dit te melden aan de politie. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten