TWITTER, MAIL, SKYPE,FACEBOOK

twitter: @adriaanpauwels
mail: pauwels.bols@gmail.com
skype: adriaan.pauwels
facebook: adriaan pauwels

woensdag 8 oktober 2014

Scouts Boven-Lo krijgen gloednieuwe gebouwen


De lokalen nu zijn 'barakken' volgens de leiding. - Vertommen



















Simulatie van hoe het scoutsgebouw er zou gaan uitzien. - Vertommen


Scoutsgroep Boven-Lo uit Kessel-lo heeft grote plannen: vanaf december laat ze de barakken op haar terrein vervangen door een nieuwbouw. Om die te financieren, verkoopt ze onder andere een speciaal gebrouwen 'Den Eerste Steen'-bier.

"Onze Scoutsgroep huist al jaren in 'barakken', ik kan het niet anders noemen", zegt groepsleider Tom Vandenweyer. "En we zijn ook al jaren bezig met oplapwerk, in afwachting van een nieuwbouw. Tot we een tijdje geleden beseften dat het zo niet verder kon. We moesten er gewoon voor gaan. Gelukkig kregen we onmiddellijk steun van de vele geëngageerde ouders en van de stad Leuven. Als alles goed gaat, starten we in december met de afbraak van de huidige gebouwen. We doen dat in één keer: dat is het voordeligst. Al maken we het onszelf niet gemakkelijk: door die afbraak moeten we voor de komende winter nog op zoek naar een ander onderkomen."

De nieuwbouw zal ook voorzien zijn op verhuur. "Onze lokalen zijn heel gewild: ze liggen dicht bij de stad en de bossen", vervolgt Vandenweyer. "Vanwege de bouwplannen zijn we nu even gestopt, maar anders waren ze zeker verhuurd tot maart volgend jaar. Voor ons is die verhuur een belangrijke bron van inkomsten. Verder willen we de lokalen ook ter beschikking stellen van de parochie of de school."

Om geld in te zamelen voor de bouw organiseerde de scouts al heel wat benefietactiviteiten. "We hebben ook een speciaal bier laten brouwen", aldus Vandenweyer. "Een stevige tripel: 'Den Eerste Steen'. De naam en het etiket hebben we zelf bedacht. Toch zijn ook andere inkomstbronnen nog meer dan welkom." (KBH)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten