TWITTER, MAIL, SKYPE,FACEBOOK

twitter: @adriaanpauwels
mail: pauwels.bols@gmail.com
skype: adriaan.pauwels
facebook: adriaan pauwels

dinsdag 7 oktober 2014

Jury voor assisenproces Jan De Meersman is bekend

Op het hof van assisen in Leuven is gisterennamiddag de jury samengesteld voor het proces van Jan De Meersman (48) uit Wezemaal.
Jan De Meersman wordt beschuldigd van doodslag op Peggy Muyshondt (40) uit Kessel-Lo op 9 juli 2011. Hij zou de getrouwde vrouw en moeder van vier, met wie hij een buitenechtelijke relatie had, op de Rotselaarsebaan in Holsbeek uit zijn rijdende bestelwagen hebben geduwd, waarna ze overleed. De avond van de feiten kregen de twee ruzie in de auto. Het is onduidelijk of de vrouw zelf uitstapte terwijl de wagen reed of De Meersman haar uit de wagen heeft geduwd. Het slachtoffer werd later dood aangetroffen langs de weg. Ze had een gapende wonde aan het achterhoofd.

De jury bestaat uit zes vrouwen en zes mannen. Een vrouw is aangeduid als hoofd van de jury. Twee mannen werden gekozen als vervangende juryleden en volgen het hele proces.

De voorzitter van het assisenproces, dat donderdagochtend van start gaat, is Peter Hartoch. Hij wordt bijgestaan door twee assessoren. De procureur-generaal is Hans Van Espen. Beschuldigde Jan De Meersman wordt verdedigd door meesters Tim Op De Beeck, Luc Holemans en Wouter Van den Bosch. De advocaten van de burgerlijke partij zijn Chris Vandebroeck en Barbara Wydooghe. Zij vertegenwoordigen de ouders, de twee zussen, de partner en de kinderen van het slachtoffer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten