TWITTER, MAIL, SKYPE,FACEBOOK

twitter: @adriaanpauwels
mail: pauwels.bols@gmail.com
skype: adriaan.pauwels
facebook: adriaan pauwels

maandag 8 december 2014

Versleten leidingen springen en zetten twee straten onder water

Arbeiders van De Watergroep herstellen het lek in de Vlietstraat. - Vertommen

Zowel in Kessel-Lo als in Heverlee stond zaterdag een straat blank door een gesprongen waterleiding. In Kessel-Lo zat daardoor de Vlietstraat sinds zaterdagnacht een tijdje zonder water, in Heverlee was het zondagochtend de beurt aan de Tomveldstraat. De politie moest beide straten afsluiten omdat het waterlek een wegverzakking veroorzaakte.
Het eerste waterlek ontstond in de Vlietstraat in Kessel-Lo, een zijstraat van de Tiensesteenweg, omstreeks 2 uur zaterdagnacht. Door het lek was een gedeelte van de weg ingezakt en kwam de politie ter plaatse met nadarhekken zodat er geen verkeer meer in de straat kon. Een gedeelte van de straat kwam ook onder water te staan. De brandweer en de Watermaatschappij sloten de watertoevoer af.


Slijtage
Ook in de Tomveldstraat in Heverlee veroorzaakte een groot waterlek zondagochtend problemen zodat ook daar zowel de watertoevoer als de straat werden afgesloten. "De oorzaak van de waterlekken is waarschijnlijk slijtage", aldus Kathleen De Schepper van de Watergroep. "Het zijn alletwee gietijzeren leidingen die het door de tand des tijds hebben begeven. Met de vrieskou heeft het waarschijnlijk niets te maken." De inwoners van beide straten moesten het gisteren dus even doen zonder leidingwater. "Dat is natuurlijk niet leuk, maar gelukkig zijn we zondag en kunnen we ons wel behelpen met enkele waterflessen", aldus Samir uit de Vlietstraat. Omstreeks 13 uur was het lek in de Tomveldstraat al opgelost. In de Vlietstraat was er meer werk, maar ook daar werd de watertoevoer tegen 16 uur weer aangesloten. De wegverzakking werd er voorlopig weggewerkt met zand. (KHK)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten