Eurofolies, het familie- en muziekevenement dat op 24, 25 en 26 augustus plaatsvindt in het provinciaal domein van Kessel-Lo, is dit jaar al aan de veertiende editie toe. 'Ook dit jaar halen we kleppers uit binnen- en buitenland naar de festivalafsluiter van het jaar', zegt Erik Meulemans van de organiserende vzw Nos Coniungit Amicitia.

'We hebben als een van de eerste Katrina and The Romance kunnen strikken. De Britse zangeres had destijds met Katrina and The Waves de wereldhit Walking on sunshine en won jaren later het Eurovisiesongfestival. Tegenwoordig toert ze door Vlaanderen met De Kreuners-drummer en Blokken-presentator Ben CrabbĂ© en met gitarist Danny Lademacher.'

Uit Nederland komt rapper Gers Pardoul, bekend van Ik neem je mee en van zijn samenwerking met The Opposites voor de hitsingle Broodje Bakpao. 'Uit eigen land hebben we onder anderen De Romeo's Deluxe, Isabelle A, Les Truttes, Udo en de Vlaams Justin Bieber, Ian Thomas', zo vult Meulemans de affiche aan.

Eurofolies is een festival dat de inkomsten van de voorverkoop elk jaar aan een goed doel schenkt. Dit jaar is dat de school voor buitengewoon onderwijs Ter Bank in Heverlee. Ook de inkomsten van de drank- en eetstand van de organisatie gaat integraal naar de school.

www.eurofolies.be