Het eerste ongeval gebeurde rond 15 uur, aan het kruispunt met de Platte Lostraat. Een bromfietser en een 90-jarige fietser stonden daar aan de verkeerslichten te wachten en toen die op groen sprongen, wilden beiden vertrekken. De fietser verloor daarbij het evenwicht, botste tegen de bromfietser en kwam zwaar ten val.
De 90-jarige man verloor het bewustzijn en werd door een medisch urgentieteam overgebracht naar het universitair ziekenhuis Gasthuisberg. Daar kon hij later even met het verplegend personeel praten, zodat het grootste gevaar geweken leek.
Het tweede ongeval gebeurde rond 20.30 uur, toen een 33-jarige fietser de baan overstak. Een wagen op de rechterrijstrook stopte tijdig maar een wagen op de tweede rijstrook merkte de fietser te laat op en reed haar aan. De vrouw werd in de lucht geslingerd, kwam hard op de grond terecht en liep een zware hoofdwonde op.
Een verpleegster, een arts en een chirurg in opleiding die langskwamen, konden de eerste hulp toedienen waarna de vrouw met een MUG naar het universitair ziekenhuis Gasthuisberg werd gebracht. Enkele uren later bleek het levensgevaar geweken.
De 31-jarige bestuurster van het aanrijdende voertuig had een voorlopig rijbewijs, maar bleek nuchter.