Een getuige werd omstreeks 1.30 uur opgeschrikt door verdachte geluiden en merkte een onbekende op aan de voordeur van de fietsenwinkel. Toen de verdachte vaststelde dat hij was opgemerkt, ging hij ervandoor. Dank zij de beschrijving van de getuige kon een politiepatrouille de twintiger even later aantreffen op de Martelarenlaan. Daar had hij op dat ogenblik een steen, afkomstig van wegenwerken, in de hand.
De twintiger, zonder gekend adres in België, werd overgebracht naar het commissariaat voor onderzoek. Het parket werd in kennis gesteld.
Enkele uren later werd vastgesteld dat ook de ruit van een elektrozaak langs de Diestsesteenweg in Kessel-Lo beschadigd was. De buitenkant van het dubbele glas was gebarsten. De binnenkant van het speciale veiligheidsglas had standgehouden. Vóór de winkel lag een betonklinker.
Het lab kwam ter plaatse voor sporenonderzoek. Het onderzoek van de lokale opsporingsdienst moet uitwijzen of de opgepakte verdachte ook voor deze zaak in aanmerking komt.
Het parket liet de man een dagvaarding betekenen. Hij moet zich binnen de maand verantwoorden voor de Leuvense strafrechter.