De Kastaarfeesten vinden plaats op het Plein, aan het kruispunt van de Nachtegalenstraat in Linden (Lubbeek) met de Schoolbergenstraat en de Kortrijksestraat in Kessel-Lo (Leuven).
Het festival bestaat bijna 25 jaar. Na een jaartje op verplaatsing in Vlierbeek (2004) en een jaar zonder Kastaarfeest (2005) waren het de scouts van Linden die het festival in 2006 nieuw leven inbliezen. ‘Sinds de samenwerking is het allemaal veel prettiger geworden. Zij doen ook het meeste werk’, lacht cafébaas Eric Hemelaers (46) van De Kastaar.
Zijn zaak is gevestigd in een pand waar vroeger een slagerij was gevestigd. De naam van de zaak verwijst naar een varken, een straffe gast en een deugniet. Het is ook de naam van een bier.
De huidige zaakvoerder werkte eerst 4,5 jaar als ober in de zaak en nam in 1997 het café over.
De Kastaarfeesten beginnen morgen met een vrij podium voor aanstormend talent uit het Leuvense. De beste acts winnen een echt optreden. Zaterdag zijn er optredens van Café Noir, Alain Louie & les Talons Gitans, M-Ville band en Tattoo'd Lady. Zondag staan Stella Nova, Binger, U-Boat en Iese/Daase op het podium.
‘Met het festival willen we muzikanten uit het Leuvense een kans geven en sfeer brengen met coverbands van ondermeer AC/DC en Rory Gallagher. Tussendoor zijn er dj-sets.’ Er is kinderanimatie en de barbecue staat steeds op temperatuur’, besluit Eric Hemelaers.