Opvallend veel bedrijvigheid aan de bruggen in Leuven. Agentschap voor Wegen en Verkeer (AWV) wil van de zomerperiode profiteren om de bruggen te herstellen of aanpassingen uit te voeren. Dit weekend worden werken uitgevoerd ter hoogte van de Duitse Brug op de Aarschotsesteenweg. Daardoor zal gedurende het hele weekend geen verkeer mogelijk zijn.
Het verkeer tussen Leuven en Rotselaar zal tijdens de werken worden omgeleid via de Vaartkom, de Schuiteniersbrug, de Wijgmaalsesteenweg, de Remylaan en de Weggevoerdenstraat.
Vrachtwagens
In de loop van de maand wordt ook de tijdelijke signalisatie ter hoogte van het Schuiteniersbrug vervangen door permanente verkeerslichten. In het najaar komen er portieken met kettingen, die vrachtwagenchauffeurs waarschuwen als hun voertuigen te hoog zijn voor de lage Duitse Brug. De voorbije jaren botsten al tientallen trucks tegen de brug.
Aan de brug aan het station van Leuven, waar de Diestsesteenweg en het Brugbergpad onder de spoorweg lopen, wordt al enkele dagen geboord: de betonnen plafondlaag wordt er verwijderd en de metalen balken worden geschilderd. In het voorjaar waren er al schilder- en opfrissingswerken gebeurd en nu in de zomer, wanneer er minder volk op de baan is, wordt de tweede en laatste fase afgewerkt. Tegen eind september moet ook die klaar zijn. Op de Sint-Jansbergsesteenweg in Egenhoven wordt gewerkt aan de brug over de E40. Er worden, net zoals gepland op de Lüdenscheidsingel, saneringswerken uitgevoerd. Als alles volgens plan verloopt, is de weg half oktober weer volledig berijdbaar.
Busbaan
Op de Lüdenscheidsingel in Leuven werd gestart met voorbereidende werken van een uitgebreid project. De uitzettingsvoegen worden vervangen door geluidsarmere exemplaren, waardoor de omgeving minder last zal hebben van het drukke verkeer. Ook deze werken zullen hinder veroorzaken. In augustus en september zal in beide richtingen slechts één rijstrook beschikbaar zijn, daarna rijdt het verkeer in de richting van het station over twee versmalde rijstroken. In de richting van de Mechelsesteenweg is in de tweede fase amper een rijstrook vrij. Bovendien wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om de rijbaan anders in te richten. Zo worden voorbereidingen getroffen voor een busbaan in de richting van het station.
Ook de stad Leuven plant dit najaar nog werken aan minstens twee bruggen: de brug in de Oaselaan in Leuven wordt aangepakt en er komt een definitieve oplossing voor de brug over de Leibeek op de Wijgmaalsesteenweg in Wijgmaal..