Van op verschillende plaatsen in Kessel-Lo, Wilsele en zelfs Herent waren zondag in de vroege ochtend klachten van geluidshinder door muziek gemeld. De bron van de lawaaioverlast vinden was echter niet eenvoudig. Verschillende patrouilles legden hun oor te luister in straten in Wilsele en Kessel-Lo. Er werd onder meer gecontroleerd in de buurt van de Vaart, in de Hagelandstraat, de Perdieusstraat in Wilsele en in het provinciaal domein aan de Eenmeilaan in Kessel-Lo.
Uiteindelijk ontdekte een van de patrouilles dat de muziek afkomstig was van de terreinen van Evian en de NMBS langsheen de Eenmeilaan. Dit ruime, verlaten terrein is volledig aan het zicht onttrokken. Toen de politiepatrouilles het domein opreden, zetten enkele van de ruim 150 aanwezige jongeren het meteen op een lopen. Ook de DJ die op dat ogenblik muziek draaide, zette zijn activiteiten stil, stak zijn spullen in een koffertje en probeerde er vandoor te gaan. Hij kon worden tegengehouden door een van de politie-inspecteurs. De politieman kwam tijdens de interventie ten val en bezeerde zijn knie op een niet meer gebruikt treinspoor. Hij is hierdoor drie dagen werkonbekwaam.
De DJ bleek een 21-jarige Braziliaan te zijn die in Niel verblijft. Op het terrein stonden tientallen wagens geparkeerd waartussen een toog was geïnstalleerd. Aan deze toog werd een van de organisatoren van de fuif aangetroffen, een 44-jarige Antwerpenaar. Hij gaf meteen te kennen geen vergunning te hebben voor de fuif in open lucht. De nog aanwezige feestgangers werden aangemaand het terrein zo snel mogelijk te verlaten, hetgeen ze ook deden.
Er werd proces-verbaal opgesteld. De muziekinstallatie werd in beslag genomen. Tijdens het demonteren van de installatie werd een lijstje aangetroffen met de namen van de DJ's die tijdens de activiteit kwamen spelen. Het was de bedoeling dat de fuif tot zeven uur ‘s ochtends zou duren.