TWITTER, MAIL, SKYPE,FACEBOOK

twitter: @adriaanpauwels
mail: pauwels.bols@gmail.com
skype: adriaan.pauwels
facebook: adriaan pauwels

woensdag 24 september 2014

Bende slaat 'verkrachter' knock-out

Drie mannen en twee vrouwen riskeren zware gevangenisstraffen omdat ze in mei een 26-jarige man halfdood sloegen in Aarschot. Dat deden ze naar eigen zeggen omdat het slachtoffer een van de twee vrouwen verkracht zou hebben en dat ook filmde. De daders wilden hem een lesje leren. Ze riskeren tot vier jaar cel.
De 20-jarige Silke R. uit Wilsele vertelde in mei dit jaar aan haar 19-jarige ex-vriend Mathias D. uit Kessel-Lo dat ze onder invloed van drugs verkracht was door de 26-jarige Jo A. uit Aarschot. A. zou die verkrachting ook gefilmd hebben en die beelden aan verschillende mensen hebben laten zien. Mathias D. trommelde daarop enkele vrienden op om Jo A. een lesje te leren. Op 10 mei vielen Mathias D., Silke R., Diego A. (40) uit Herent, Valerie D.G. (33) uit Tremelo en Michael D. (29) uit Kessel-Lo binnen bij de 'verkrachter' in Aarschot. Het vijftal trapte de deur in, sloeg Jo A. bewusteloos en ging er met zijn mengpaneel, desktop, twee laptops, 20 usb-sticks, een iPhone en 170 euro cash vandoor. "Ze zijn in ware maffia-stijl binnengevallen, hebben hem met een wapen tegen het hoofd geslagen en sloegen hem uiteindelijk bewusteloos", zegt de advocate van A. "Toen hij wakker was, speelden ze zelfs Russische roulette met een luchtdrukgeweer en plantten ze een mes in zijn kaak met de bedreiging dat hij geen politie mocht bellen."

De bende stormde naar eigen zeggen bij de beklaagde binnen 'om al het bewijsmateriaal van de verkrachting mee te nemen'. "We waren kwaad en hebben het recht in eigen handen genomen", zegt Silke D. De procureur was streng. "Het vijftal was op doordachte wijze op pad en voor sommige beklaagden was het louter om de drugs te doen." De procureur vraagt 40 maanden cel voor de 19-jarige ex-vriend van het meisje. De twee vrouwen en de 29-jarige man riskeren elk drie jaar cel. Diego A. ten slotte riskeert zelfs vier jaar cel, gezien zijn uitgebreid strafblad. Hun advocaten vroegen om een opschorting onder voorwaarden of een werkstraf.

Vonnis op 7 oktober. (KCL)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten