TWITTER, MAIL, SKYPE,FACEBOOK

twitter: @adriaanpauwels
mail: pauwels.bols@gmail.com
skype: adriaan.pauwels
facebook: adriaan pauwels

zaterdag 6 september 2014

Bouw sluitstuk Kop van Kessel-Lo start in najaar

De twee linkse gebouwen, Mesos en Stratos, moeten er tegen halfweg 2016 staan.

Aan de Kop van Kessel-Lo start eind dit jaar de bouw van 33 appartementen en 292 studentenkamers. Met de komst van Stratos, zoals de studententoren heet, zal de Martelarenlaan twee studententorens krijgen.
Als sluitstuk van de Kop van Kessel-Lo, start projectontwikkelaar CIP eind dit jaar met de bouw van Mesos, een complex met 33 appartementen, en Stratos, een toren van twaalf verdiepen voor studentenhuisvesting. Aan de voet van Mesos begint de zone Park Belle Vue, een nieuw park langs de Martelarenlaan. Ook daar is een project rond studentenhuisvesting gepland, ter hoogte van de Koning Albert I-laan. Er komen dus veel inwoners bij, langs de nu al drukke Martelarenlaan.

Wat de impact op de mobiliteit van zoveel extra studenten en bewoners is, is nog onduidelijk. Al zal het volgens schepen van Openbare Werken Dirk Robbeets (SP.A) wel meevallen. ‘Studenten verplaatsen zich meestal met de fiets. Daarbovenop zijn er in elk gebouw ondergrondse parkeerplaatsen voorzien. De Martelarenlaan wordt ook heraangelegd, we bekijken, in overleg met de buurtcomités, hoe we het verkeer tussen de Tiense- en Diestsesteenweg kunnen terugdringen.’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten