TWITTER, MAIL, SKYPE,FACEBOOK

twitter: @adriaanpauwels
mail: pauwels.bols@gmail.com
skype: adriaan.pauwels
facebook: adriaan pauwels

maandag 8 september 2014

Straat beklad met verf uit protest tegen blauwe zone



In Kessel-Lo zijn straten en verkeersborden afgelopen weekend beklad met verf. Hoewel de politie geen officiële link kan leggen, lijkt het er sterk op dat het om een protestactie gaat tegen de uitbreiding van de blauwe zone.
De blauwe zone was al in verschillende Leuvense regio's in voegen, maar begin deze maand werd ze ook uitgebreid in Kessel-Lo, onder andere in de buurt van de Gemeentestraat. Vooral in dat gebied in niet iedereen blij met de verplichting van een parkeerschijf of bewonerskaart. Intussen gingen er al twee petities rond in de straten en trokken enkele bewoners al twee keer naar de bevoegde schepen.
Blauwe zak.
Afgelopen weekend nam het protest ook onwettige proporties aan. Een onbekende bedekte verschillende verkeersborden 'blauwe zone' met een blauwe zak met een groot vraagteken erop, bekladde andere borden met witte verf en deed hetzelfde met de sjablonen 'blauwe zone' die onlangs pas op verschillende wegdekken waren aangebracht. Opvallend was ook het grote vraagteken dat er telkens naast werd geklad.

De Leuvense politie bevestigt de vandalenstreken, maar beweert geen officiële aanwijzingen te hebben dat ze iets te maken hebben met het protest tegen de blauwe zone. Ook de mensen achter de officiële acties (petitie, enquête) distantiëren zich van de actie. Toch lijkt het erop dat het één met het ander te maken heeft. "Wie dit gedaan heeft, begaat sowieso een zware overtreding", zegt schepen van Openbare Werken Dirk Robbeets (sp.a). "En als je op zoiets betrapt wordt, kan je je verwachten aan gerechtelijke stappen."

Van de dader(s) ontbreekt evenwel elk spoor. De technische dienst van de stad Leuven liep gisteren al langs om de zakken weg te halen. Deze week wordt ook de verf verwijderd. (KBH)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten