TWITTER, MAIL, SKYPE,FACEBOOK

twitter: @adriaanpauwels
mail: pauwels.bols@gmail.com
skype: adriaan.pauwels
facebook: adriaan pauwels

donderdag 8 januari 2015

Bouw 292 studentenkamers gestart

Simulatiebeeld van de nieuwe projecten (de twee uiterst linkse torens). - Vertommen

De bouw van 292 studentenkamers en 33 appartementen aan de achterkant van het Leuvense station is zopas begonnen. Beide projecten mikken op het voorjaar van 2016 als opleveringsdatum. Met het geplande park Belle Vue en de heraanleg van de Martelarenlaan in het vooruitzicht wordt de nieuwe studentenresidentie van CIP zonder twijfel een toplocatie.
BART MERTENS

Aan de Martelarenlaan achter het Leuvense station verscheen deze week een reusachtige kraan voor de bouw van 292 studentenkamers, 33 appartementen en 4 handelspanden. Het project van Construction & Investment Partners nv (CIP) zal in de nabije toekomst nog een extra boost geven aan de wijk die Leuven met deelgemeente Kessel-Lo verbindt. "De 292 studentenkamers worden in gebruik genomen in het academiejaar 2016-2017. Het gaat uiteraard om moderne kamers die voorzien zijn van alle comfort", zegt Hans Goessens, managing director bij CIP.

Het bedrijf zal de studentenkamers echter niet zelf verhuren. "We hebben een huurovereenkomst afgesloten met de KULeuven. De universiteit zal de kamers verhuren en beheren."

Naast de studentenkamers verrijst er naast de studentenresidentie ook nog project Mesos met zeven verdiepingen, goed voor 33 appartementen en 4 handelspanden.

"Tegen het voorjaar van 2016 zullen de 1-, 2- en 3-slaapkamerappartementen volledig klaar zijn", licht Hans Goessens toe. "De oppervlaktes gaan van 65 tot 135 vierkante meter. De appartementen zullen zicht hebben op het nog aan te leggen park Belle Vue."

Aan de Martelarenlaan achter het Leuvense station verscheen deze week een reusachtige kraan voor de start van de bouw. - Vertommen

Heraanleg Martelarenlaan
De aanleg van dat nieuwe park kadert in het dossier over de heraanleg van de Martelarenlaan dat recentelijk werd goedgekeurd door het Leuvense stadsbestuur. "Het gaat om een investering van 11 miljoen euro", zegt schepen Dirk Robbeets (sp.a). "De nutsmaatschappijen gaan eerst nieuwe kabels leggen en vervolgens gaat de heraanleg in augustus van dit jaar van start. De nieuwe Martelarenlaan zal opschuiven tot tegen de spoorweg en bewoners van de huidige laan krijgen een ventweg die we zullen inrichten als een fietsstraat. Tijdens de heraanleg kunnen de weggebruikers de huidige Martelarenlaan blijven gebruiken. Eind 2017 zou de heraanleg een feit moeten zijn, inclusief park Belle Vue."

Minder goed nieuws is dat de geplande fietsverbinding tussen het Provincieplein en de P. Nollekensstraat is uitgesteld. "Dat is helaas ook het geval voor de fietstunnel onder de Tiensesteenweg. Maar uitstel is geen afstel", besluit schepen Dirk Robbeets (sp.a).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten