TWITTER, MAIL, SKYPE,FACEBOOK

twitter: @adriaanpauwels
mail: pauwels.bols@gmail.com
skype: adriaan.pauwels
facebook: adriaan pauwels

woensdag 28 januari 2015

Loket Binnenlandse Zaken verdwijnt uit Kessel-Lo (Leuven)

Het districtskantoor van Binnenlandse Zaken in het deelgemeentehuis van Kessel-Lo sluit op 1 mei. Wie voorlopige identiteitsdocumenten nodig heeft, moet vanaf dan naar Brussel.
De loketdienst van de Federale Overheidsdienst (FOD) Binnenlandse Zaken in het deelgemeentehuis van Kessel-Lo geeft burgers die hun identiteitskaart kwijt zijn een nooddocument dat tijdelijk hun normaal identiteitsbewijs vervangt. Een heel nuttige dienst dus, zeker voor wie bijvoorbeeld naar het buitenland moet maar geen identiteitsdocumenten meer heeft.

Vanaf mei verdwijnt het loket echter uit Leuven. Dat is volgens burgemeester Tim Vandenput (Open VLD) van Hoeilaart een stap achteruit. Hij interpelleerde daarom minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) in de bevoegde commissie.

‘In heel Vlaams-Brabant zal vanaf mei geen loketdienst meer zijn’, zegt Vandenput. ‘De inwoners moeten daardoor voor dringende documenten uitwijken naar Brussel, Hasselt of Antwerpen. Het gaat om situaties die niet zo vaak voorkomen, maar als ze zich voordoen, is de loketdienst uiterst belangrijk.’

Het stadsbestuur van Leuven betreurt de beslissing van de minister. ‘Het is jammer dat de dienstverlening uit de provinciehoofdstad van Vlaams-Brabant verdwijnt, terwijl iedere andere provincie zo'n districtskantoor behoudt’, zegt schepen Dirk Vansina (CD&V). ‘De samenvoeging is ingegeven door besparings- en efficiĆ«ntieoverwegingen, zo luidt het argument. Nochtans stelt het stadsbestuur van Leuven het lokaal gratis ter beschikking van de FOD Binnenlandse Zaken.’

Jaarlijks maakten zo'n vijftig inwoners van Leuven alleen al gebruik van het kantoor om een voorlopige identiteitskaart te bekomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten