TWITTER, MAIL, SKYPE,FACEBOOK

twitter: @adriaanpauwels
mail: pauwels.bols@gmail.com
skype: adriaan.pauwels
facebook: adriaan pauwels

dinsdag 6 januari 2015

Parket wil 2,5 jaar cel voor ‘draaideurcrimineel’

 Het parket van de correctionele rechtbank in Leuven heeft gisteren 2,5 jaar cel gevorderd tegen een 29-jarige man uit Kessel-Lo. Hij wordt ervan verdacht een man te hebben geslagen in de buurt van de Oude Markt in Leuven. Hij zou ook een drugshandel hebben opgezet.
Volgens zijn advocaat werd de man op 3 mei opgebeld door een vriendin. Het meisje zou de beklaagde verteld hebben dat zijn broer, die te diep in het glas gekeken had, in nesten zat. De man zou zich daarop naar het centrum van Leuven gehaast hebben. Het kwam tot een discussie met enkele jongeren. Eén van hen kreeg van de beklaagde een vuistslag.

‘Er is sprake van uitlokking, ik vraag een werkstraf’, zei de advocaat. De procureur hield het op zes maanden cel en 600 euro boete.

Voor de vermeende drugshandel is de man eerder bij verstek veroordeeld tot twee jaar opsluiting en een boete van 6.000 euro. Hij ging in beroep, maar de procureur vroeg gisteren een bevestiging van het vonnis. ‘We hebben hier te maken met een draaideurcrimineel die al verschillende veroordelingen heeft opgelopen’, klonk het.

Volgens de verdediging is de huiszoeking niet correct verlopen. ‘En dus moet het onrechtmatig verkregen bewijs weggelaten worden’, besloot de raadsman. Vonnis op 2 februari.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten