TWITTER, MAIL, SKYPE,FACEBOOK

twitter: @adriaanpauwels
mail: pauwels.bols@gmail.com
skype: adriaan.pauwels
facebook: adriaan pauwels

zaterdag 3 januari 2015

Parket vordert geen straf in vermeende zedenzaak

Het Leuvense parket heeft geen straf gevorderd tegen een 49-jarige man uit Kessel-Lo. Hij wordt er nochtans van verdacht zijn drie kinderen jarenlang misbruikt te hebben. Het parket vindt de bewijslast tegen de man veel te mager.
Volgens het strafrechtelijke dossier zou de man de feiten gepleegd hebben tussen begin 2006 en 15 april 2011. Het jongste kind zou 8 jaar geweest zijn. De burgerlijke partij vroeg in totaal 20.000 euro schadevergoeding voor de drie kinderen en 4.500 euro voor zijn ex-vrouw.

De veertiger schreeuwde zijn onschuld uit. ‘Ik had een goed huwelijk, tot mijn twee schoonbroers naar België overkwamen, toen was dat gedaan. Ze gingen rondbazuinen dat ik slecht was en verplichtten mijn vrouw me te verlaten. Ik heb sinds april 2011 geen contact meer gehad met mijn kinderen. De oudste heeft een autismestoornis, de twee anderen kampen met mentale problemen.’

Opvallend is dat het Leuvense parket geen straf vorderde. Volgens het openbaar ministerie werd de zaak door de raadkamer toch doorverwezen, hoewel de beklaagde de waarheid sprak aan de leugendetector. ‘Bij hem thuis is ook geen kinderporno gevonden én er waren geen fysieke aanwijzingen omtrent de tenlasteleggingen. Ik gedraag me naar de wijsheid van de rechter’, zei het parket. De advocaat van de verdediging vroeg de vrijspraak.

Vonnis op 27 januari 2015.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten