TWITTER, MAIL, SKYPE,FACEBOOK

twitter: @adriaanpauwels
mail: pauwels.bols@gmail.com
skype: adriaan.pauwels
facebook: adriaan pauwels

vrijdag 3 april 2015

13 wagens en 3 caravans gesleept

Vertommen

De Vlaamse belastingsdienst heeft gisteren, in samenwerking met zo'n veertig Leuvense politiemensen, 13 wagens en 3 caravans van zo'n 130 zigeuners in beslag genomen. Dat gebeurde aan het woonwagenpark aan de Dijledreef in Kessel-Lo. Bij de 13 wagens zaten voornamelijk oude Mercedessen, maar ook enkele Citroëns. De actie kaderde in het teken van achterstallige betalingen.
ANDREAS DE PRYCKER
Vertommen
"De deurwaarder heeft ons in bijstand gevraagd, omdat dit toch wel een operatie was die wat risico's met zich meebracht. Wij hebben samen met de deurwaarder en de politieman die voor het contact met de bewoners van het park instaat, dit scenario goed doorgenomen", vertelt Leuvens politiewoordvoerder Marc Vranckx.

"Zoiets moet je ook erg voorbereid en met massale aanwezigheid aanpakken, aangezien we weten dat er anders misschien wel het één en ander fysiek uit de hand kan lopen. Het gaat tenslotte om 130 bewoners die allemaal een erg nauwe band met elkaar onderhouden. Wij zijn met onze actie begonnen omstreeks 8 uur, terwijl ze om 15 uur gedaan was. Op wat bedreigingen en wat geroep en getier na deden er zich eigenlijk geen problemen voor. Een aantal bewoners heeft de achterstallige boetes ook rechtstreeks aan de deurwaarder betaald. Als ze hun achterstallige boetes betalen, krijgen ze hun goederen terug. Doen ze dat niet, zullen deze verkocht worden", aldus Vranckx. In totaal werden er 13 wagens, 3 caravans en heel wat stoelen en tafels in beslag genomen. Onder de wagens, zaten voornamelijk oude Mercedessen, maar ook een aantal oude Citroëns. De politie kwam met minstens 11 voertuigen en 40 manschappen naar de actie, omdat een aantal bewoners hun achterstallige betalingen maar niet betaalde. Het zou gaan om verkeersbelasting en zorgverzekering.

De bewoners van het woonwagenpark zijn niet zo geliefd bij hun buren. Onlangs zou er nog een 14-jarige knaap tegen een hoge snelheid met zijn wagen door de straat gezoefd hebben. Ook met de staangelden waren er lange tijd problemen, al zijn die nu van de baan. Daarmee zijn echter niet alle problemen opgelost. "Ze maken erg veel lawaai 's nachts en laten alles maar gewoon op straat slingeren. Zo ligt de hele baan hier vol met afval, net zoals in de Dijle. Het is hier een heel fijne omgeving om te wonen op zich, maar de zigeuners maken het ons niet altijd even gemakkelijk", klinkt het bij een buurtbewoonster.
Vertommen

Vuil en vandalisme
Datzelfde verhaal wordt ook bevestigd door Marcel Pelgrims, die vlak naast de zigeuners woont. "De straat is hier echt vuil en ze schuwen ook het vandalisme niet", meent Marcel. "Nog niet zo lang geleden hebben ze hier nog mijn bus gevandaliseerd: ze sloegen er blutsen in en haalden mijn richtingaanwijzers eruit. Ik heb toen klacht ingediend bij de politie, maar dat mocht niet baten. Het is goed dat ze er nu iets aan doen, want ik dacht wel dat ze met heel wat zaken niet in orde waren", aldus Marcel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten