TWITTER, MAIL, SKYPE,FACEBOOK

twitter: @adriaanpauwels
mail: pauwels.bols@gmail.com
skype: adriaan.pauwels
facebook: adriaan pauwels

vrijdag 17 april 2015

Tiental 60-plussers dagen op voor OHL-training in wandelvoetbal


Voetballen na je 60ste? Het lijkt een droom maar OHL denkt daar anders over. Gisteren organiseerde de Leuvense tweedeklasser de eerste training in de nieuwe discipline wandelvoetbal. Een tiental 'ervaren' voetballers daagde op in trainingscomplex Bruineveld in Kessel-Lo.
Walking football...In Racing Genk is het al een feit en nu kunnen 60-plussers ook bij de Leuvense tweedeklasser OHL terecht voor een partijtje wandelvoetbal. "Onze bedoeling met dit initiatief is vooreerst om senioren meer in beweging te krijgen. Het was binnen OHL ook een ontbrekende schakel. We hebben immers al een eerste ploeg, een vrouwenploeg, een uitgebreide jeugdopleiding, een 'homeless' en een team voor mindervaliden. Met dit initiatief voor senioren is de cirkel rond", zegt Johan Vanneck die bij OHL verantwoordelijk is voor de sociale projecten.

Gisteren organiseerde OHL de eerste training in Bruineveld in Kessel-Lo. Een tiental spelers trok de voetbalschoenen nog eens aan. "We hopen op een twintigtal spelers voor ons team en willen in de toekomst wedstrijden spelen tegen andere ploegen. Ik weet dat de Koninklijke Belgische Voetbalbond en de Football+ Foundation ook andere clubs proberen warm te maken voor wandelvoetbal en ervan dromen op termijn een heuse competitie te kunnen beginnen", vult Johan Vanneck nog aan.

Wandelvoetbal is een vorm van voetbal waarbij je niet mag lopen, zowel op het moment dat je in balbezit bent als op het moment dat je je aan het wandelen bent. In mei krijgt het Leuvense Walking Football Team de kans om tijdens de rust van een thuiswedstrijd van OHL in het kader van de eindronde van tweede klasse een demonstratiematch te spelen voor de ogen van de supporters. Meer info: www.ohl.be (BMK)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten