TWITTER, MAIL, SKYPE,FACEBOOK

twitter: @adriaanpauwels
mail: pauwels.bols@gmail.com
skype: adriaan.pauwels
facebook: adriaan pauwels

vrijdag 24 april 2015

Zigeuners bestelen slechtziende dame (93)


Twee zigeunerdames hebben onlangs de gouden armband van een 93-jarige slechtziende dame gestolen. De vrouwen namen de hand van de oudere dame en kusten die. Zo konden ze de armband meegrissen. Dat gebeurde in kledingwinkel Huis Noppen aan de Holsbeeksesteenweg in Kessel-Lo.
ANDREAS DE PRYCKER

"Het gebeurde zo omstreeks 18.30 uur, ons sluitingsuur", vertelt Huguette van Huis Noppen. "Op dat ogenblik klopten er twee zigeunerdames op de deur. Zij kwamen de winkel binnen en vroegen of mijn winkel nog open was. Mijn man ging weg om mij te halen en één van die dames glipte geruisloos mee achter zijn rug. Zij ging onze privé binnen, waar mijn moeder zat. Zij komt hier elke avond eten en dat was ook toen het geval. Ze is 93 jaar oud en ziet niet goed. Zij kon dus niet zien om wie het ging. Toen nam één van de zigeunervrouwen de hand van mijn moeder en kuste die. Daarbij stal ze zonder verpinken die gouden armband. Mijn moeder had dat niet door en vroeg zich af wie er nu net haar handen gekust had. Het was pas even later dat het belletje ging rinkelen: haar gouden armband was gestolen", zegt Huguette. "Die armband had toch heel wat emotionele waarde voor haar. Zij heeft er toch zo'n twee dagen niet van geslapen. Het is toch al ver gekomen dat je niet eens meer veilig bent in je eigen privéwoning?", vraagt Huguette zich terecht af.

Het fenomeen van knuffeldieven is echter niet nieuw. Het is een populaire techniek om mensen geld en/of sieraden te ontnemen. Ditmaal waren het twee zigeunervrouwen die de diefstal pleegden. "Eén was ongeveer 25 jaar, de andere zal rond de dertig geweest zijn. Ze waren heel Westers gekleed en spraken een soort van gebroken Frans. Eén van hen had opgestoken zwart haar, maar het ging allemaal zo snel dat we niet alle details hebben kunnen doorgeven aan de politie", klinkt het bij de zaakvoerster.


Niet eerste keer
De politie voerde een buurtonderzoek uit en is nog steeds op zoek naar beide vrouwen. Het is niet de eerste keer dat Huguette in aanraking komt met zigeuners. "Wij hebben dat nog al enkele keren voorgehad", vertelt ze. "Ze zijn hier eens met zo'n vijf à zestal binnengevallen. Je kan ze niet allemaal tegelijk in de gaten houden, hé. Of ze kwamen hier ook al eens binnen om geld te wisselen, maar dat heb ik geweigerd. Toen zijn ze uiteindelijk wat verder bij een apotheker op de Diestsesteenweg hun vals geld gaan wisselen", zegt Huguette. "Maar dit is toch weer een stap verder", geeft ze nog mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten