Het Meesbergpad is een kleine, maar veelgebruikte verbindingsweg tussen Kessel-Lo/Linden en Holsbeek/Rotselaar. Voor wielertoeristen is de 300 meter lange beklimming aan de zuidkant van de Chartreuseberg vanuit Kessel-Lo in de richting van de Meesberg een van de bekendste kuitenbijters van de streek.
Een tijdje geleden werd de kronkelende weg enkele dagen afgesloten nadat een boom was omgevallen en enkele takken op de straat terechtkwamen. De brandweer ruimde de straat op, maar omdat de bomen op privé-terrein staan, lag de rest van de verantwoordelijkheid bij de eigenaar.
‘We hebben nadien de vraag gekregen van de bewoners om de straat tijdelijk af te sluiten omdat ze de bomen wilden laten snoeien', bevestigt de lokale politie van Leuven. Die werken zouden normaal gezien van maandag tot woensdag duren, maar het voorbije weekend stonden er aan de voet van de helling aan het kruispunt van de Leming met de Holsbeeksesteenweg nog steeds nadars die de weg afsloten.
Ergernis
Het afsluiten van de belangrijke verkeersaansluiting en de onduidelijkheid over de duur van de ingreep veroorzaakte ergernis bij chauffeurs. Het rechtsomkeer maken en zoeken naar een alternatieve route leverde soms gevaarlijke situaties op. De lokale politie gaat vandaag (maandag) ter plaatse poolshoogte nemen en bekijken of de straat – zoals eigenlijk enkele dagen eerder voorzien was – opnieuw opengesteld kan worden.
Ondertussen is het uitzicht van de schilderachtige holle weg door de snoei- en kapwerken ingrijpend veranderd. Van het typische holleweggevoel blijft in het tweede deel van de helling nog maar weinig over. Bovendien liggen de flanken van de holle weg nog bezaaid met bomen en takken die nog verder opgeruimd moeten worden.