TWITTER, MAIL, SKYPE,FACEBOOK

twitter: @adriaanpauwels
mail: pauwels.bols@gmail.com
skype: adriaan.pauwels
facebook: adriaan pauwels

dinsdag 24 maart 2015

83-jarige 18 uur vast in wagen

Jean-Paul Smets, een 83-jarige man uit Kessel-Lo, werd vorige week vrijdag in de Jennekensstraat in Rillaar onderkoeld in zijn wagen aangetroffen door de politie. De man was met zijn wagen in de modder op een veldweg terechtgekomen en omdat hij niet over een gsm beschikte, wachtte hij maar liefst goed achttien uur op zijn redder in nood.

ANDREAS DE PRYCKER, KRISTIEN BOLLEN

De feiten dateren van vorige week donderdagavond. Omstreeks 19.30 uur belandde Jean-Paul in een gracht in Rillaar, om daar tot vrijdagmiddag 14 uur te wachten. Rita Vandevelde, de buurvrouw van Jean-Paul of Jean voor de vrienden, doet het relaas. "Jean was onderweg naar de autokeuring, op het industrieterrein van Rotselaar. Hij vertelde mij dat hij via de Aarschotsesteenweg wilde rijden. In plaats van aan het rond punt van Rotselaar naar rechts te gaan, moet hij rechtdoor gegaan zijn, richting Aarschot." Met de gekende gevolgen: de tachtiger uit Kessel-Lo reed de Jennekensstraat in Rillaar, een doodlopende straat, helemaal af en reed zich vast in de modder. Daarna sukkelde hij met zijn wagen in een gracht, om achttien uur en een half later door een toevallige voorbijganger geholpen te worden. Jean-Paul heeft geen gsm en kon dus ook niemand verwittigen.


Gelukkig niet uitgestapt
"Gelukkig heeft Jean de reflex gehad om niet uit zijn wagen te stappen", klinkt het bij buurvrouw Rita, die erg goed bevriend is met haar buurman. "Dat toont aan dat hij nog erg goed bij zijn verstand is. Want als hij op dat moment als een wildeman was uitgestapt, had het verhaal misschien wel anders kunnen eindigen. Gelukkig is dat niet het geval", vertelt de opgeluchte buurvrouw. Momenteel ligt de man nog altijd in een kamer in het Universitair Ziekenhuis Gasthuisberg in Leuven, maar alles gaat goed en vermoedelijk zal hij binnen enkele dagen naar huis mogen. "Hij woont hier al vijftig jaar, dus het zou wel echt erg zijn als hij niet meer zou terugkomen. Ik doe regelmatig boodschappen voor hem en onze band gaat al terug van vroeger", weet Rita te vertellen. "Ik schrok nogal toen ik het nieuws hoorde, maar ik had al wel onraad geroken. Zijn wagen stond namelijk niet op zijn oprit", klinkt het nog. De wagen werd vrijdag door een ongeruste buurtbewoner van de Jennekensstraat in Rillaar opgemerkt. Hij vond Jean-Paul en belde onmiddellijk naar de hulpdiensten. Zijn wagen werd uiteindelijk door de takeldienst weggesleept.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten