TWITTER, MAIL, SKYPE,FACEBOOK

twitter: @adriaanpauwels
mail: pauwels.bols@gmail.com
skype: adriaan.pauwels
facebook: adriaan pauwels

woensdag 4 maart 2015

Twee groepjes verdachten opgemerkt tijdens vijf inbraken

Een inbrekerskoppel, allebei uitgedost met zwarte kledij en een kap, heeft maandag enkele inbraken gepleegd. Ook andere dieven, waaronder een mannelijk trio twintigers, kozen maandag uit als dag om in te breken. In totaal werden er vijf effectieve inbraken vastgesteld en een inbraakpoging.

In een woning in de
Maria-Elisabeth Belpairestraat
in Kessel-Lo werd maandag overdag ingebroken. De indringers forceerden een raam aan de achterzijde van de woning. De ganse woning werd doorzocht. In een aantal kamers lag de inboedel van de kasten verspreid over de vloer. De buit bestond uit juwelen en cash geld. De bewoners stelden de inbraak vast toen ze 's avonds thuis kwamen. Enkele uren eerder was er in dezelfde straat al een zoekactie geweest naar enkele verdachten. Een getuige zag toen een man en een vrouw, beiden met zwarte kledij en een kap op het hoofd om zich onherkenbaar te maken, over een tuinmuurtje klimmen. De man had een koevoet in zijn handen. Toen de verdachten zagen dat ze in de gaten werden gehouden, gingen ze er snel vandoor. Ze verdwenen richting park Heuvelhof.

Bewoners van de
Richard Valvekensstraat
in Kessel-Lo meldden maandagnamiddag dat er een verdacht koppel in hun straat rond liep. Een onbekende dame had bij hen aangebeld. De bewoners keken door het spionnetje om te zien wie er belde maar openden de deur niet. Een paar seconden later keek een onbekende man door het raam naar binnen. Toen hij oog in oog met de bewoner kwam te staan, ging het onbekende duo er snel vandoor.

Volgens Leuvens politiewoordvoerder Marc Vranckx gaat het om hetzelfde inbrekersduo: "Uit de persoonsomschrijvingen die de mensen ons afzonderlijk gegeven hebben, blijkt dat het om dezelfde daders gaat. Zij droegen telkens zwarte kledij, met een kap".

Een andere getuige zag maandagnamiddag in de
Naamsestraat
drie mannen, allen in de twintig, met een mesje aan de centrale toegangsdeur van een appartementsgebouw prullen. Toen de dame het drietal aansprak en zei dat ze de politie zou bellen, maakten ze zich snel uit de voeten. Achteraf bleek dat de toegangsdeur door de aangebrachte schade niet meer automatisch in slot viel.

Verder werd er maandag ingebroken in een appartement op de
Tiensevest
. Toen de bewoners 's avonds thuis kwamen stelden ze vast dat er grote wanorde in het huis was. Het cilinderslot van de deur van de flat was verwijderd. De buit bestond uit cash geld en juwelen. Ook in een ander appartement in hetzelfde gebouw was ingebroken. Toen de bewoonster thuis kwam raakte ze niet binnen in haar flat. Er kwam een slotenmaker aan te pas om de deur te openen. Verschillende kasten werden doorzocht. De buit bestond ditmaal uit juwelen en cash geld. (ADPW)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten