TWITTER, MAIL, SKYPE,FACEBOOK

twitter: @adriaanpauwels
mail: pauwels.bols@gmail.com
skype: adriaan.pauwels
facebook: adriaan pauwels

woensdag 18 maart 2015

Dieven stelen tientallen nummerplaten in Kesseldalwijk

Vertommen

In de Kesseldalwijk in Kessel-Lo werden gisteren tientallen nummerplaatdiefstallen vastgesteld. De dieven vernielden zelfs de bedrijfswagen van een onschuldig koppeltje. Sommige gestolen nummerplaten werden iets later in de buurt teruggevonden. De politie stelt alles in het werk om de daders te vatten.
Enkele bewoners die hun voertuig op de parking in de Domeinstraat in Kessel-Lo hadden geparkeerd, stelden dinsdagochtend vast dat de nummerplaat van hun wagen was verdwenen. In totaal was van vier auto's de originele nummerplaat afgehaald. Ook in de Edelzangerslaan in dezelfde buurt werden twee wagens aangetroffen waarvan de nummerplaten verdwenen waren. Even later werd een poging van diefstal van de nummerplaten vastgesteld in de Wielewaallaan. Daar werden ook bloedsporen aangetroffen. Hetzelfde verhaal in de Sparrenboslaan. In de Kesseldallaan was de originele nummerplaat van een auto verdwenen. In de Fazantenlaan was de reproductienummerplaat van een auto gehaald. Tenslotte werden ook de nummerplaten van een wagen die geparkeerd stond in de Edelzangerslaan gestolen. Dat voertuig werd door de dieven ook nog eens beschadigd. De beide zijspiegels waren vernield en het koetswerk was gedeukt.

Het was de bedrijfswagen van Cindy Vanperre die vernield werd. "Ik werd 's ochtends wakker en rond 6.30 uur stelde ik vast dat mijn bedrijfswagen zwaar gevandaliseerd was. Ik heb dan ook onmiddellijk naar de politie gebeld. Zij hebben vinger- en voetafdrukken genomen vanop de wagen, die 's nachts gewoon op straat geparkeerd stond. In december hebben ze bij dezelfde wagen al eens mijn spiegel er afgetrapt", klinkt het bij Cindy. "Wij hebben nochtans geen vijanden. Het moet dus wel om ordinair vandalisme gaan", zeggen Cindy en haar vriend Johan Trappeniers in koor. "De vandalen hebben wel de fout gemaakt om de platen van de wagen te trekken. Daardoor zijn nog nummerplaten in de wijk blijven hangen", weet Johan.

Het labo werd ingeschakeld voor een sporenonderzoek en alle gestolen nummerplaten werden onmiddellijk geseind.

"Ik heb er het raden naar wat de daders hiermee van plan zijn", klinkt het bij Leuvens politiewoordvoerder Marc Vranckx. "In het begin van vorig jaar hebben wij iets soortgelijks meegeDat ging om puur vandalisme", meent Vranckx. (ADPW)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten